Lite-navigatie voor fietsers gebruiken in Google Maps

Je kunt je realtime reisupdates zoals aankomsttijden, reistijd, reisvoortgang en andere functies bekijken met lite-navigatie in Google Maps.

Belangrijk:

Lite-navigatie aan- of uitzetten

• De eerste keer dat je een dialoogvenster over lite-navigatie ziet, tik je op Aanzetten.
  • Je kunt lite-navigatie op elk gewenst moment aan- of uitzetten:
    1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele telefoon.
    2. Zoek je bestemming of tik erop op de kaart.
    3. Tik linksonder op Route Route.
    4. Tik op Opties.
    5. Ga naar Lite-navigatie.
    6. Zet de knop op Aan of Uit.

Een reis starten en volgen met lite-navigatie

Belangrijk: Je kunt een reis alleen starten en volgen als lite-navigatie aanstaat.

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele telefoon.
  2. Zoek je bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route Route.
  4. Zoek en tik op Fietsen Fietsen.

Lite-navigatie wordt automatisch gestart zodra je je verplaatst op je route. Dit werkt alleen als aan alle volgende vereisten wordt voldaan:

1. Lite-navigatie staat aan.
  2. Je bent onderweg.
  3. Het overzicht van je fietstocht is geopend.

Een lite-navigatiereis beëindigen

Tik op Afsluiten om de reis te beëindigen.

De reis wordt in de volgende gevallen automatisch beëindigd:

• Je komt aan op de locatie.
  • Google Maps detecteert dat je naar een andere bestemming gaat.
  • Google Maps detecteert dat je niet beweegt.
Hoe Google navigatiegegevens beschermt
  • Navigatiegegevens, zoals de route die je hebt genomen, zijn niet gekoppeld aan je Google-account. Ze zijn gekoppeld aan een veilig gegenereerde ID die regelmatig wordt gereset. Dit betekent dat Maps je navigatiegegevens niet kan opzoeken aan de hand van je Google-account.
  • Andere gegevens die worden verzameld terwijl je de wereld verkent, zoals de route waarnaar je hebt gezocht op Google Zoeken voordat je de navigatie startte, kunnen worden gekoppeld aan je Google-account. Je kunt opties wijzigen en activiteit beheren, zoals Locatiegeschiedenis en Web- en app-activiteit, via Je gegevens in Maps.
  • We verzamelen alleen de navigatiegegevens die we nodig hebben om iedereen de beste Maps-functionaliteit te bieden. Na verwerking worden deze gegevens verwijderd.
  • We koppelen geen kaartupdates aan je Google-account of apparaat.

Meer informatie over hoe Google je informatie beveiligt