Felsöka beständiga aviseringar om att GPS-signalen försvann i Google Maps

Google Maps spårar din plats under navigering för att ge dig en detaljerad vägbeskrivning. Men om din position inte kan fastställas tillförlitligt kan du få ett meddelande om att GPS-signalen försvann.  Ibland är det här något man kan förvänta sig eftersom GPS-signaler inte är tillgängliga inomhus eller under jord. Men om du får det här meddelandet för ofta kan det tyda på ett problem, till exempel låg batterinivå eller till och med ett fel på telefonen eller GPS-enheten.

Tips! Google Maps visar bara meddelandet GPS-signalen försvann om enheten har redan haft möjlighet att få en GPS-signal.

Kontrollera om problemet är specifikt för Google Maps

• Testa att installera ett GPS-statusprogram från en tredje part.
  • Om din enhet inte kan få en GPS-signal när den är fulladdad och utomhus under klar himmel kan den behöva repareras.
  • Vi rekommenderar att du använder en GPS-statusapp snarare än en annan navigeringsapp, särskilt på Android-enheter, eftersom en annan navigeringsapp kan använda andra platssignaler än GPS.

Tips! Om Google Maps visar din plats när du inte navigerar betyder det inte nödvändigtvis att telefonen har en GPS-signal. Dagens telefoner har flera sätt att fastställa din plats, men Google Maps kräver en GPS-/GNSS-plats för aktiv navigering.

Kontrollera om det kan finns andra skäl till att GPS-signalen försvinner

• Om du har ställt in platsbehörighet så att Google Maps bara kan hitta din plats under vissa omständigheter kan den rapportera att GPS-signalen försvann vid andra tillfällen.
  • Vissa typer av beläggning på bilrutor som minskar ljusreflexer har en metallisk bas som blockerar GPS-signaler från att tränga in i bilen.
  • Vissa telefoner har en batterisparfunktion som inaktiverar GPS när batteriet börjar ta slut.
    • Vissa telefoner gör endast det här i vissa situationer, till exempel när både batteriet börjar ta slut och skärmen är avstängd eller när Google Maps körs i bakgrunden.