Feilsøk vedvarende «GPS-signal borte»-varsler i Google Maps

Under navigering sporer Google Maps posisjonen din for å gi deg en trinnvis veibeskrivelse. Du kan imidlertid se en melding om at GPS-signalet er borte, dersom posisjonen ikke kan fastslås med sikkerhet. Dette er å forvente fra tid til annen, ettersom GPS-signaler ikke alltid er tilgjengelige innendørs eller under jorden. Hvis du ser denne meldingen for ofte, kan det tyde på et problem (f.eks. lavt batterinivå) eller at noe er feil med telefonen eller GPS-enheten.

Tips: På Google Maps vises «GPS-signal borte» først etter at enheten, uten hell, har forsøkt å finne GPS-signaler.

Sjekk om problemet bare finnes på Google Maps

• Prøv å installere et tredjepartsprogram for GPS-status.
  • Hvis enheten ikke finner GPS-signaler når den er fulladet og utendørs i klarvær, må den kanskje repareres.
  • Vi anbefaler at du bruker et GPS-statusprogram heller enn en annen navigasjonsapp, spesielt på Android-enheter, ettersom andre navigeringsapper kan bruke andre posisjonssignaler enn GPS-signaler.

Tips: Hvis Google Maps viser posisjonen din når du ikke navigerer, er ikke det i seg selv bevis på at telefonen mottar GPS-signaler. Moderne telefoner kan fastslå posisjonen på flere måter, men på Google Maps kreves det GPS- eller GNSS-posisjonssignaler for å bruke aktiv navigering.

Se etter andre årsaker til at GPS-signalet er borte

• Hvis posisjonstillatelsene bare gir Google Maps tilgang til posisjonen din under visse omstendigheter, kan «GPS-signal borte»-meldingen vises under andre omstendigheter.
  • Visse typer solbeskyttelse til bilvinduer som reduserer gjenskinn, har en metallisk base som forhindrer at telefonen du sitter med inne i bilen, får registrert GPS-signaler.
  • Noen telefoner har en batterisparingsfunksjon som slår av GPS når batterinivået er lavt.
    • Enkelte telefoner gjør dette bare i spesielle situasjoner, for eksempel hvis Google Maps er i bakgrunnen, eller om både batterinivået er lavt og skjermen er slått av.