Resoldre problemes relacionats amb les notificacions persistents "S'ha perdut el senyal GPS" a Google Maps

Durant la navegació, Google Maps fa un seguiment de la vostra ubicació per obtenir indicacions pas a pas. Tanmateix, és possible que rebeu el missatge "S'ha perdut el senyal GPS" si la vostra ubicació no es pot determinar de manera fiable. De vegades, això és esperable, ja que els senyals GPS no estan disponibles en interiors ni sota terra. Ara bé, si rebeu aquest missatge massa sovint, pot ser que hi hagi un problema, com ara que quedi poca bateria o, fins i tot, un error del telèfon o de la unitat GPS.

Consell: Google Maps només mostrarà el missatge "S'ha perdut el senyal GPS" quan el dispositiu hagi tingut l'oportunitat d'adquirir un senyal GPS.

Comprovar si el problema és específic de Google Maps

• Proveu d'instal·lar una aplicació externa d'estat del GPS.
  • Si el dispositiu no pot adquirir un senyal GPS quan està carregat del tot i es troba a l'exterior amb un cel clar, és possible que s'hagi de reparar.
  • Recomanem una aplicació d'estat del GPS en comptes d'una aplicació de navegació diferent, especialment en dispositius Android, ja que és possible que una altra aplicació de navegació utilitzi senyals d'ubicació no GPS.

Consell: si Google Maps mostra la vostra ubicació quan no navegueu, no vol dir necessàriament que el telèfon tingui senyal GPS. Els telèfons moderns tenen diverses maneres de determinar la vostra ubicació, però Google Maps necessita una ubicació GPS/GNSS per a la navegació activa.

Consultar altres motius pels quals es pot perdre el senyal GPS

• Si heu definit els permisos d'ubicació perquè Google Maps pugui obtenir la vostra ubicació només en condicions concretes, pot ser que indiqui "S'ha perdut el senyal GPS" en altres moments.
  • Determinats tipus de pel·lícules per a vidres de cotxe que redueixen els reflexos tenen una base metàl·lica que impedeixen que els senyals GPS arribin al telèfon quan és dins del cotxe.
  • Alguns telèfons tenen una funció d'estalvi de bateria que desactiva el GPS quan queda poca bateria.
    • Alguns telèfons només ho fan en situacions concretes, com ara quan queda poca bateria i la pantalla està apagada, o quan Google Maps està en segon pla.