Få varsler om posisjonsdeling

Når noen deler posisjonen sin med deg, kan du aktivere varsler for posisjonsdeling for å få beskjed når vedkommende kommer til eller forlater et bestemt sted, for eksempel hjemmet sitt eller jobben.

Du kan når som helst slutte å dele posisjonen din eller slå av disse varslene. Varslene stopper når posisjonsdelingen stoppes. Varsler om posisjonsdeling er ikke tilgjengelige for enkelte kontoer og når posisjoner deles via linker.

For å få varsler om posisjonsdeling må du slå på Google Maps-varsler.

Aktiver et varsel om posisjonsdeling

1. Åpne Google Maps-appen Kart på enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling.
  3. Trykk på profilen til noen som deler posisjonen sin med deg.
  4. I «Varsler»-delen trykker du på Legg til .
  5. Under «Velg en posisjon» velger du en adresse eller klikker du på «Legg til posisjon» Legg til.
  6. For å velge en ny posisjon skriver du inn en adresse i søkefeltet eller klikker på Velg på kartet.
  7. For å angi posisjon flytter du fingeren over skjermen.
  8. Klikk på Ferdig.
  9. Velg når du ønsker å motta varselet:
    • Hver gang vedkommende kommer til stedet: Motta et varsel når vedkommende kommer til det angitte stedet.
    • Hver gang vedkommende forlater stedet: Motta et varsel når vedkommende forlater det angitte stedet.
  10. Klikk på Lagre

Personen som deler posisjonen sin med deg, får en e-post med informasjon om at du har aktivert dette varselet. Hvis personen har Google Maps-varsler slått på, får vedkommende også en pushvarsling.

Du kan aktivere opptil fem varsler om posisjonsdeling for hver av dem som deler posisjonen sin med deg.

Slå av varsler om posisjonsdeling

Hvis noen har aktivert et varsel for å få beskjed når du forlater eller er kommet frem til et bestemt sted, kan du slå av varselet. Da slår du også av eventuelle eksisterende varsler vedkommende har aktivert. Personen blir ikke varslet om at du har slått av varsler, og du kan fortsette å dele posisjonen din med vedkommende. Varsler forblir avslått til du slår dem på igjen, selv om delingen stoppes og startes på nytt. Når du slutter å dele posisjonen din, stopper disse varslene automatisk.

1. Gå til https://myaccount.google.com/locationsharing.
  2. Slå av «Tillat varsler om posisjonsdeling».

Feilsøk varsler om posisjonsdeling

Hvis varsler om posisjonsdeling ikke er tilgjengelig for deg, kan du sjekke dette:

• Det kan hende at vedkommende som deler posisjonen sin med deg, er uten nett.
  • Det kan hende at du bruker en gammel versjon av appen. Finn ut hvordan du kan oppdatere appen.
  • Personen som deler posisjonen sin, er under 13 år (eller aldersgrensen i det aktuelle landet).
  • Kontroller om du prøver å se den aktuelle posisjonen på nettet eller i Maps uten å være pålogget (deles via en link).