Sijainnin jakamista koskevat ilmoitukset

Kun joku jakaa sijaintinsa sinulle, voit lisätä sijainnin jakamista koskevia ilmoituksia, jotta saat tiedon, kun hän saapuu tiettyyn paikkaan (esim. kotiin tai työpaikalle) tai lähtee sieltä.

Voit lopettaa sijaintisi jakamisen tai laittaa ilmoitukset pois päältä milloin tahansa. Ilmoitukset loppuvat, kun sijainnin jakaminen päättyy. Sijainnin jakamista koskevat ilmoitukset eivät ole saatavilla joillekin tileille, eikä ilmoituksia voi käyttää, jos sijainti jaetaan linkkien kautta.

Jos haluat saada sijainnin jakamista koskevia ilmoituksia, laita Google Maps ‑ilmoitukset päälle.

Sijainnin jakamista koskevan ilmoituksen lisääminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps puhelimella tai tabletilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Sijainnin jakaminen.
  3. Napauta sen henkilön profiilia, joka on jakanut sinulle sijaintinsa.
  4. Napauta Ilmoitukset-kohdasta Lisää .
  5. Valitse osoite "Valitse paikka" ‐kohdasta tai napauta Lisää sijainti Lisää.
  6. Valitse uusi sijainti lisäämällä osoite hakukenttään tai napauttamalla Valitse kartalta.
  7. Aseta sijainti liikuttamalla sormea näytöllä.
  8. Klikkaa Valmis.
  9. Valitse, milloin haluat saada ilmoituksen:
    • Aina, kun käyttäjä saapuu tänne: Saat ilmoituksen, kun henkilö saapuu valitsemaasi paikkaan.
    • Aina, kun käyttäjä lähtee täältä: Saat ilmoituksen, kun henkilö lähtee valitsemastasi paikasta.
  10. Klikkaa Tallenna.

Sijaintinsa sinulle jakanut henkilö saa sähköpostitse tiedon siitä, että olet lisännyt tämän ilmoituksen. Jos hän on laittanut Google Maps ‐ilmoitukset päälle, hän saa ilmoituksen myös Mapsissa.

Voit lisätä enintään viisi sijainnin jakamista koskevaa ilmoitusta sijaintinsa sinulle jakanutta henkilöä kohden.

Sijainnin jakamista koskevan ilmoituksen laittaminen pois päältä

Jos joku lisää ilmoituksen saadakseen tiedon, kun saavut tiettyyn paikkaan tai lähdet sieltä, voit laittaa ilmoituksen pois päältä. Samalla myös kyseisen henkilön aiemmin lisäämät ilmoitukset menevät pois päältä. Hänelle ei ilmoiteta, että olet laittanut ilmoitukset pois päältä, ja voit edelleen jakaa sijaintisi hänelle. Ilmoitukset ovat poissa päältä, kunnes laitat ne takaisin päälle, vaikka jakaminen loppuisi ja alkaisi välillä uudelleen. Nämä ilmoitukset menevät pois päältä automaattisesti aina, kun lopetat sijaintisi jakamisen.

1. Siirry osoitteeseen https://myaccount.google.com/locationsharing.
  2. Laita asetus "Salli sijainnin jakamista koskevat ilmoitukset" pois päältä.

Sijainnin jakamista koskeviin ilmoituksiin liittyvien ongelmien ratkaisu

Jos sijainnin jakamista koskevat ilmoitukset eivät ole käytettävissäsi, syynä voi olla jokin seuraavista: