Løs problemer med talenavigasjon

Når du navigerer til et sted, kan du bruke talenavigasjon. Finn ut hvordan du kan løse problemer med talenavigasjon på mobilenheter.

Trinn 1: Slå på lyden på enheten

• Sørg for at lyden på enheten er slått på. Skru opp volumet etter at du starter navigeringen.

Trinn 2: Påse at talenavigasjon er slått på i Maps-appen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Start navigeringen.
  3. Øverst til høyre skal du se lydikonet Lyd. Trykk på Kutt lyden Kutt lyden etterfulgt av Lyd Lyd hvis du ikke ser dette ikonet. Nå skal du høre en stemme fra Google Maps.

Trinn 3: Skru opp volumet i Maps-appen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Settings og så Navigasjonsinnstillinger og så Stemmenivå.
  3. Velg Høyt.

Trinn 4: Velg hvilke høyttalere du vil bruke

1. Slå på Bluetooth på enheten.
  2. Koble enheten til bilen.
  3. Angi Bluetooth som kilde for bilens lydsystem.
  4. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  5. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Settings og så Navigasjonsinnstillinger.
  6. Velg ønsket alternativ:
    • For å høre navigasjon fra høyttalerne i bilen, slå på Spill av talenavigasjon via Bluetooth.
    • For å høre navigeringsinstruksjoner fra høyttalerne på enheten, slå av Spill av talenavigasjon via Bluetooth.
      • Merknader:
        • I versjon 9.13 og nyere versjoner av Google Maps for Android kan du spille av en testlyd. For å spille av en testlyd, åpne Google Maps-appen Kart og så profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Settings og så Navigasjonsinnstillinger og så Spill av en testlyd. Da hører du «Slik høres navigering med Google Maps ut».
        • Hvis du vil lade opp enheten, må du bruke en dedikert ladekabel med USB-kontakt eller en strømadapter. Koble den til et strømuttak eller en sigarettenner.

Trinn 5: Last ned talenavigasjon

• Det kan hende at talenavigasjonen ikke blir lastet ned, eller at den må oppdateres på enheten. Hvis det skjer, hører du en ringelyd i stedet for talenavigasjonen.
    1. Sjekk at enheten er koblet til internett. Hvis du har en sterk internettilkobling, lastes talenavigasjonen raskere ned.
    2. Få veibeskrivelser.
    3. Bruk Google Maps-appen akkurat som vanlig. Talenavigasjonen lastes ned mens du har Maps-appen åpen.
    4. Når nedlastingen av talenavigasjonen er fullført, hører du veibeskrivelsen i stedet for ringelyden når du navigerer til et sted.