Puheohjauksen ongelmien ratkaiseminen

Kun navigoit tiettyyn paikkaan, voit kuulla reittiohjeet puhuttuna. Katso, miten voit ratkaista mobiililaitteilla esiintyviä puheohjauksen ongelmia.

Vaihe 1: Laita laitteen äänet päälle

• Varmista, että puhelimesi tai tablettisi äänenvoimakkuutta ei ole mykistetty. Kun aloitat navigoinnin, lisää äänenvoimakkuutta.

Vaihe 2: Varmista, että äänet ovat päällä Maps-sovelluksessa

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Aloita navigointi.
  3. Oikeassa yläkulmassa pitäisi näkyä äänikuvake Ääni. Jos et näe kuvaketta, napauta Mykistä Mykistä ja sitten Ääni Ääni. Google Mapsista pitäisi nyt kuulua puhetta.

Vaihe 3: Lisää Maps-sovelluksen äänenvoimakkuutta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset ja sitten Puheohjauksen äänenvoimakkuus.
  3. Valitse Kova.

Vaihe 4: Valitse käytettävät kaiuttimet

1. Laita Bluetooth päälle puhelimella tai tabletilla.
  2. Muodosta laitepari puhelimesi tai tablettisi ja auton välille.
  3. Määritä auton äänentoistolähteeksi Bluetooth.
  4. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  5. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset.
  6. Valitse jompikumpi seuraavista:
    • Jos haluat toistaa puheohjauksen auton kaiuttimista, laita päälle Toista ääni Bluetoothin kautta.
    • Jos haluat toistaa puheohjauksen puhelimen tai tabletin kaiuttimista, laita Toista ääni Bluetoothin kautta pois päältä.
      • Hyvä huomata:
        • Voit toistaa testiäänen Google Maps Androidille ‑sovelluksen versiossa 9.13 ja sitä uudemmissa versioissa. Jos haluat toistaa testiäänen, avaa Google Maps ‑sovellus Maps ja sitten profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset ja sitten Toista testiääni. Kuulet seuraavan ilmoituksen: "Ääni kuulostaa tältä Google Mapsilla navigoitaessa."
        • Jos haluat ladata puhelinta tai tablettia, käytä vain lataamiseen tarkoitettua USB-johtoa tai virta-adapteria. Kytke se pistorasiaan tai tupakansytyttimeen.

Vaihe 5: Lataa puheohjaus

• Joskus puheohjausta ei ole ladattu puhelimeesi tai tablettiisi tai se on päivitettävä. Tällöin puheohjauksen sijaan kuuluu merkkiääni.
    1. Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Jos käytössäsi on vahva internetyhteys, puheohjaus latautuu nopeammin.
    2. Hae reittiohjeet.
    3. Käytä Google Maps ‑sovellusta tavalliseen tapaan. Puheohjaus latautuu, kun Maps-sovellus on auki.
    4. Kun puheohjaus on latautunut, kuulet navigoinnin aikana reittiohjeet merkkiäänten sijaan.