Åtgärda problem med röstnavigering

Du kan spela upp röstvägledning när du navigerar till en plats. Läs mer om hur du åtgärdar problem med röstnavigeringen på mobila enheter.

Hör vägbeskrivningar via mobilen i stället för Bluetooth

Bluetooth-enheter ansluts inte alltid utan problem. Om du har problem med att höra Maps-anvisningar via Bluetooth-högtalarna kan du spela upp Maps-ljud via mobilens högtalare i stället. Du kan välja vilka högtalare som ska användas i Google Maps-inställningarna.

1. Stäng av Bluetooth på din iPhone eller iPad.
  2. Öppna Google Maps-appen Maps.
  3. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar.
  4. Stäng av Spela upp röst över Bluetooth.

Åtgärda andra navigeringsproblem

Steg 1: Slå på ljudet på enheten.

• Kontrollera att enhetens volym är på och inte avstängd. Höj volymen när du har startat navigeringen.

Steg 2: Kontrollera att ljudet är påslaget i Maps-appen.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Starta navigeringen.
  3. Högst upp till höger ser du volyminställningen. Den är inställd på något av följande:
    • Ljud på Ljud
    • Ljud av Ignorera
    • Aviseringar Trafikmeddelanden
  4. Om du vill höra ljud hela tiden trycker du på volyminställningen och växlar till Ljud på Ljud. Då bör du höra Google Maps.

Steg 3: Höj volymen i Maps-appen.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar.
  3. Välj Högre.

Steg 4: Byt till bilens högtalare.

• Du kan spela upp röstnavigering i bilens högtalare via Bluetooth eller en USB-kabel.

Med Bluetooth

1. Aktivera Bluetooth på din iPhone eller iPad.
  2. Koppla din iPhone eller iPad till bilen.
  3. Ställ bilens ljudsystem på att använda Bluetooth.
  4. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  5. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar.
  6. Slå på Spela ljud över Bluetooth.
  7. Starta navigeringen.

Använda en USB-kabel

1. Ställ in USB som källa i bilens ljudsystem.
  2. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  3. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar.
  4. Stäng av Spela upp röst över Bluetooth.
  5. Anslut telefonen bilen med USB-kabeln.
  6. Starta navigeringen.

Obs! Använd en USB-laddkabel eller en nätadapter som är ansluten till ett uttag eller till cigarettändaren.

Steg 5: Ladda ned röstvägledning

• Ibland kanske röstvägledningen inte laddas ned eller så behöver den uppdateras på enheten. Då hörs en ljudsignal i stället för röstvägledningen.
    1. Kontrollera att enheten är ansluten till internet. Om du har en stabil internetanslutning laddas röstvägledningen ned snabbare.
    2. Hämta vägbeskrivningar.
    3. Använd Google Maps-appen som vanligt. Röstvägledningen laddas ned när Maps-appen är öppen.
    4. När röstvägledningen har laddats ned hörs vägbeskrivningar i stället för ljudsignaler när du navigerar till en plats.