Een routebeschrijving delen, sturen of afdrukken vanuit Google Maps

Je kunt de route die je via Google Maps vindt, delen met andere apparaten en mensen of laten afdrukken.

Problemen oplossen met het sturen van routes naar je apparaat

Je telefoon of tablet laten weergeven als optie

Als je telefoon of tablet niet wordt weergegeven als je Naar telefoon sturen  selecteert:

• Gebruik de nieuwste versie van de Google Maps-app.
  • Zorg dat je op je computer en mobiele apparaat met hetzelfde account bent ingelogd bij Google Maps.
    • Inloggen op je computer:
      1. Ga op je computer naar Google.
      2. Klik rechtsboven op Inloggen.
    • Inloggen op je telefoon of tablet:
      1. Open de Google Maps-app Maps.
      2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Inloggen op je account.
Een melding krijgen op je telefoon of tablet
De optie vinden om een route naar je telefoon of tablet te sturen

Als je Naar je telefoon sturen  niet kunt vinden:

• Zorg dat meldingen op Aan staan.
  • Wacht een paar seconden.
  • Laad Google Maps opnieuw op je computer en probeer het nog eens.

Een routebeschrijving naar je telefoon of tablet sturen

Belangrijk: Zorg dat je op je computer en op je telefoon of tablet bent ingelogd op hetzelfde account. Als je wordt gevraagd meldingen aan te zetten op je telefoon of tablet, tik je op Meldingen aanzetten.

Je kunt een routebeschrijving die je op je computer hebt opgezocht, naar je telefoon of tablet sturen. Als je een routebeschrijving naar je telefoon of tablet wilt sturen, kun je niet meerdere bestemmingen instellen.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Route Route.
  3. Geef de gewenste locaties op.
  4. Kies een route.
  5. Klik op Naar telefoon sturen .
  6. Selecteer het apparaat of het e-mailadres waar je de routebeschrijving heen wilt sturen.

Routebeschrijvingen delen met anderen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Route Route
  3. Geef de gewenste locatie op.
  4. Kies een route.
  5. Klik op Delen Delen.
  6. Selecteer een van deze opties:
    • Een link delen via e-mail of sms: klik op Een link verzenden en dan Link kopiëren.
    • Een link delen via social media: klik op Een link verzenden en selecteer dan naar welke app je de link wilt sturen.
    • Een link delen via een webpagina: klik op Een kaart insluiten en dan HTML kopiëren.

Een kaart of locatie delen met anderen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Ga naar het gedeelte van de kaart dat je wilt delen.
  3. Klik linksboven op Menu Menu
  4. Klik op Kaart delen of insluiten.
  5. Selecteer een van deze opties:
    • Een link delen via e-mail of sms: klik op Een link verzenden en dan Link kopiëren.
    • Een link delen via social media: klik op Een link verzenden en selecteer dan naar welke app je de link wilt sturen.
    • Een link delen via een webpagina: klik op Een kaart insluiten en dan HTML kopiëren

Tip: Je kunt geen kaart met je opgeslagen locaties, een kaart met afstandsmeting of een afbeelding van de kaart zelf delen via Google Maps.

Een routebeschrijving afdrukken

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Route Route.
  3. Geef de gewenste locatie op.
  4. Kies een route.
  5. Klik op Afdrukken Print Icon.
  6. Selecteer Afdrukken met kaarten of Alleen tekst afdrukken.
  7. Klik op Afdrukken.