Aktivér brændstofbesparende ruter i Google Maps-appen

Vigtigt! Disse funktioner er kun tilgængelige i udvalgte lande eller regioner.

Google Maps kan estimere brændstof- eller energiøkonomien for forskellige køretøjstyper, herunder elbiler og biler med forbrændingsmotorer samt benzindrevne motorcykler. Jo mere brændstof- eller energibesparende ruten er, desto lavere er din bils brændstof- eller energiforbrug og CO2-udledning.

For at finde den bedste rute vil Maps, hvis denne funktion er aktiveret, overveje brændstoføkonomien ud over faktorer som:

• Info om trafikforhold i realtid
  • Rutens enkelthed
  • Vejforhold

Ud over dette og den hurtigste rute vil Maps altid fremhæve den mest økonomiske rute, hvis der er flere ruter til din destination.

Hvis denne funktion er deaktiveret, får du vist den hurtigste rute. og Google Maps tager ikke højde for brændstof- eller energiøkonomi i forbindelse med ruteanbefalinger. Maps vil dog ud fra din energitype fremhæve den mest brændstof- eller energiøkonomiske rute blandt forskellige alternativer med et grønt blad.

Aktivér eller deaktiver brændstofbesparende ruter

Vigtigt! Energibesparende ruter for elbiler omfatter ikke stop med henblik på opladning.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din mobilenhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav Kontocirkel og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Rul ned til Ruteindstillinger.
  4. Aktivér eller deaktiver Foretræk brændstofbesparende ruter.

Vælg din motortype i Google Maps-appen

Vigtigt! Denne indstilling gælder kun for biler. For motorcykler antager Google Maps, at du har en benzindrevet motorcykel.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din mobilenhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav Kontocirkel og derefter Indstillinger Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Rul ned til Ruteindstillinger.
  4. Tryk på Motortype.
  5. Vælg motortype baseret på det køretøj, du kører.
    • Et køretøj med en indvendig forbrændingsmotor: Vælg Benzin eller Diesel.
    • Et køretøj med komprimeret naturgas (CNG) eller flaskegas: Vælg Benzin.
    • En hybrid eller plug-in-hybrid, der primært kører på brændstof: Vælg Hybrid.
    • En elbil eller en plug-in-hybrid, der primært kører på strøm: Vælg El.
  6. Tryk på Udfør.

Den mest brændstof- eller energibesparende rute kan variere afhængigt af motortypen. Eksempelvis opnås der generelt størst brændstofbesparelse for dieselkøretøjer ved kørsel på hoved- eller motorveje. Når det gælder hybrid- og elbiler, opnås der derimod typisk en større energibesparelse ved bykørsel og kørsel på veje med mange bakker, hvor der er mulighed for at anvende regenerativ bremsekraft.

Hvis du ikke vælger en motortype, vælges muligheden "benzin" som standard, da det er den mest almindelige motortype i de fleste lande. Kun benzinmotortyper understøttes i øjeblikket for motorcykler.

Skift dine indstillinger for brændstofbesparende ruter, når du har fået rutevejledninger

1. Øverst til højre skal du trykke på menuen Mere og derefter Valgmuligheder.
  2. Aktivér eller deaktiver Foretræk brændstofbesparende ruter.
  3. Tryk på den motor, der passer bedst til dine konkrete behov.
  4. Tryk på Udfør.

Beregning af brændstof- og energibesparelse i Google Maps

Vi vurderer energi- og brændstoføkonomi ud fra oplysninger fra National Renewable Energy Laboratory under det amerikanske energiministerium. Ved denne beregning tages der højde for faktorer, som indvirker på brændstof- og energiforbrug og CO2-udledning, f.eks. følgende:

• Det gennemsnitlige brændstof- eller energiforbrug for køretøjer i din region
  • Hældningsprocenten for bakker på din rute
  • Trafikmønstrene vedrørende køkørsel
  • Vejtyperne, f.eks. biveje eller hovedveje

I Maps anbefales den mest brændstof- eller energibesparende rute, hvis ankomsttidspunktet er nogenlunde det samme som for den hurtigste rute. Hvis brændstof- eller energibesparelsen er for lille, eller hvis køretiden øges markant, vises den relative brændstof- eller energibesparelse i Maps, så ruterne kan sammenlignes.

Få flere oplysninger om teknologi til brændstofbesparende ruter.