Miten navigointidata tekee Mapsista paremman kaikille?

Navigointi perustuu navigointidataan, joka tekee Google Mapsista hyödyllisemmän kaikille. Kyseistä dataa kerätään, kun käytät seuraavia ominaisuuksia:

• tarkat reittiohjeet
  • reittiohjeet helposti – kun käytät tätä ominaisuutta, näet reitillä edetessäsi automaattisesti ajantasaisen arvion saapumisajasta ja seuraavan käännöksen suoraan reitin yleiskatsauksesta tai lukitusnäytöltä. Voit laittaa ominaisuuden pois päältä asetuksista Asetukset tai napauttamalla sinistä pistettä.

Navigointidata on aina auttanut – ja auttaa edelleenkin – Google Mapsia tarjoamaan reaaliaikaisia päivityksiä esimerkiksi liikenneolosuhteista ja häiriöistä sekä löytämään nopeimman reitin.

Näin navigointidata toimii

Kun navigoit Google Mapsin avulla, Google kerää ympäröivästä maailmasta reaaliaikaista dataa, josta on hyötyä kaikille. Tällaista dataa on esimerkiksi

• GPS-sijainti
  • navigointitiedot (esimerkiksi valittu reitti)
  • laitteiden (esimerkiksi ilmapuntarin) anturidata.

Hyödyntämällä dataasi sellaisenaan tai yhdessä muun datan kanssa Google pyrkii tekemään Mapsista entistä paremman, esimerkiksi

• parantamalla navigointia
  • ehdottamalla nopeampia vaihtoehtoisia reittejä ajan säästämiseksi
  • julkaisemalla reaaliaikaisia päivityksiä esimerkiksi liikenteestä, häiriöistä ja sääolosuhteista.

Google alkaa kerätä navigointidataa

• tarkkoja reittiohjeita varten pian sen jälkeen, kun olet napauttanut Aloita Aloita
  • reittiohjeet helposti ‑ominaisuutta varten pian sen jälkeen, kun olet alkanut edetä reitillä Mapsin ollessa auki.

Google lopettaa navigointidatan keräämisen

• tarkkoja reittiohjeita varten, kun olet saapunut määränpäähän. Voit myös lopettaa navigoinnin napauttamalla Poistu tai Sulje Sulje.
  • reittiohjeet helposti ‑ominaisuutta varten, kun olet saapunut määränpäähän. Voit myös napauttaa Takaisin Takaisin.

Lue lisää siitä, miten dataasi kerätään ja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Näin Google suojaa navigointidataa

• Navigointidataa, kuten valitsemasi reitin tietoja, ei yhdistetä Google-tiliisi. Sen sijaan data yhdistetään suojatusti luotuun tunnisteeseen, joka nollautuu säännöllisesti. Google ei siis voi hakea navigointidataasi Google-tilin perusteella.
  • Muu data, jota kerätään tutkiessasi ympäröivää maailmaa (esim. hakemasi reittiohjeet), saatetaan yhdistää Google-tiliisi. Jos haluat muuttaa asetuksia ja perehtyä dataan, esimerkiksi sijaintihistoriaan tai verkko- ja sovellustoimintaan, siirry Datasi Mapsissa ‑sivulle.
  • Keräämme vain sellaista navigointidataa, jota tarvitsemme voidaksemme tarjota kaikille mahdollisimman hyvän Maps-kokemuksen. Käsittelyn jälkeen data poistetaan.
  • Emme liitä karttaan tehtyjä päivityksiä Google-tiliisi tai laitteeseesi.

Lue lisää siitä, miten Google pitää tietosi turvassa.

Sinä päätät

Voit muuttaa Google Mapsin oikeutta käyttää sijaintia. Jos et myönnä sijainnin käyttöoikeutta, reaaliaikaista sijaintia käyttävät ominaisuudet (kuten tarkat reittiohjeet) poistetaan käytöstä. Näet silti reittiohjeet ja reitin esikatselun.
Näin voit muuttaa Mapsia koskevaa sijaintilupaa:
  1. Etsi Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kosketa pitkään Google Maps ‑sovellusta Maps.
  3. Napauta Sovelluksen tiedot Tiedot ja sitten Luvat ja sitten Sijainti.
  4. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Salli aina: Sovellus voi löytää sijaintisi milloin tahansa.
    • Salli vain käytön aikana: Sovelluksella on pääsy sijaintiisi vain silloin, kun käytät sovellusta.
    • Kysy aina: Aina kun avaat sovelluksen, se pyytää lupaa käyttää sijaintiasi. Sovellus voi käyttää sijaintiasi siihen asti, että suljet sovelluksen.
    • Älä salli: Sovelluksella ei ole pääsyä sijaintiisi edes sovelluksen käytön aikana.

Voit myös milloin tahansa laittaa "reittiohjeet helposti" ‑ominaisuuden pois päältä:

1. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Account circle ja sitten Asetukset ja sitten Navigointiasetukset.
    • Voit myös napauttaa sinistä pistettä reitin yleiskatsausnäkymästä.
  2. Napauta Reittiohjeet helposti.

Lue lisää