Märka en plats som öppnad igen eller stängd på Google Maps

Om du känner till en plats kan du ge feedback som hjälper Google Maps att avgöra om informationen om platsen ska ändras. Du kan också märka en plats som flyttad, inte är öppen för allmänheten, dubblett eller icke-existerande.

Viktigt!

• Om du äger eller hanterar ett företag kan du läsa om hur du korrigerar din företagsinformation.
  • Märk inte en plats som öppen eller stängd utifrån dess öppettider. Stängning avser huruvida en plats fortfarande är öppen för gäster eller inte.
  • Kontrollera att du är inloggad på ditt Google-konto innan du lämnar förslag om en plats.

Märka en plats som flyttad

1.  Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändringföljt av Stäng eller ta bort.
  4. Under Stäng eller ta bort väljer du Flyttat till en annan plats följt av Skicka.
Tips! Om du anser att något bör tas bort av juridiska skäl kan du skicka in en juridisk begäran.

Märka en plats som dubblett

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändringföljt av Stäng eller ta bort.
  4. Under Stäng eller ta bort väljer du Dubblett av en annan plats följt av Skicka.

Märka en plats som icke-existerande

Om Google Maps visar en plats som aldrig har funnits på adressen kan du märka den som icke-existerande.

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändringföljt av Stäng eller ta bort.
  4. Under Stäng eller ta bort väljer du Finns inte här följt av Skicka.

Märka en plats som tillfälligt stängd

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändringföljt av Stäng eller ta bort.
  4. Under Stäng eller ta bort väljer du Tillfälligt stängd följt av Skicka.

Märka en plats som permanent stängd

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändringföljt av Stäng eller ta bort.
  4. Under Stäng eller ta bort väljer du Permanent stängd följt av Skicka.

Märka ett företag som öppet igen

1. Öppna Google Maps Maps.
  2. Sök efter en plats som har märkts som tillfälligt eller permanent stängd eller välj den på kartan.
  3. Välj Föreslå en ändring följt av Öppna igen följt av Skicka.

Väntetid för att publicera korrigeringar

Eftersom vi granskar dina ändringar kan det ta ett tag innan de visas på kartan.