Lägga till eller korrigera en väg i Google Maps

Om vi behöver lägga till eller redigera väginformation i Google Maps kan du meddela oss. Exempel på vägfel på Google Maps:

• felaktiga vägnamn
  • felaktig information om enkel- och dubbelriktade vägar
  • en felaktigt ritad väg
  • avstängda vägar
  • vägar på kartan som inte existerar
  • vägar som saknas
  • felaktigt placerade markörplatser.
Viktigt! Du kan bara skicka in ändringar till Maps i vissa länder och regioner.

Korrigera felaktig information om en väg

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på fliken Bidra längst ned.
  3. Tryck på Redigera kartan och sedan Lägg till eller korrigera en väg.
  4. Välj vilken typ av information du vill korrigera och sedan Välj den berörda vägen.
  5. Välj vägsegmentet du vill korrigera i rutorna längst ned och tryck på Nästa.
  6. Ange rätt information och tryck på Skicka

Lägga till en väg som saknas

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på fliken Bidra längst ned.
  3. Tryck på Redigera kartan och sedan Lägg till eller korrigera en väg
  4. Tryck på En väg saknas  och sedan Lägg till din första väg.
  5. Flytta nålen till platsen där den saknade vägen börjar.
  6. Tryck på Lägg till plus längst ned för att börja rita.
  7. Dra nålen till platsen där vägen slutar och tryck på Lägg till plus.
  8. Lägg till vägnamnet och vägtypen.
  9. Slutför vägen genom att trycka på Spara och sedan Klar .
    • Om du vill lägga till ytterligare vägar som saknas trycker du på Lägg till en annan väg och följer steg 6–9.
  10. Tryck på Nästa för att skicka in vägen som saknas. Lägg till mer information (om tillämpligt) och tryck på Skicka.