Een weg toevoegen of corrigeren in Google Maps

Als we weginformatie moeten toevoegen of bewerken in Google Maps, kunt u ons dit laten weten. Voorbeelden van Google Maps-wegfouten:

• Onjuiste wegnamen
  • Onjuiste informatie over eenrichtings- en tweerichtingswegen
  • Een onjuist getekende weg
  • Wegafsluitingen
  • Een weg op de kaart die niet bestaat
  • Ontbrekende wegen
  • Onjuiste markeringslocaties
Belangrijk: Je kunt alleen bewerkingen voor Maps indienen in bepaalde landen en regio's.

Onjuiste informatie over een weg corrigeren

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het tabblad Bijdragen.
  3. Tik op Kaart bewerkenen dan Een weg toevoegen of corrigeren.
  4. Selecteer het type informatie dat je wilt corrigeren en dan Selecteer de betreffende weg.
  5. Selecteer onder op de tegels het wegsegment dat je wilt corrigeren en tik op Volgende.
  6. Vul de juiste informatie in en tik op Indienen.

Een ontbrekende weg toevoegen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het tabblad Bijdragen.
  3. Tik op Kaart bewerkenen dan Een weg toevoegen of corrigeren
  4. Tik op Ontbrekende weg  en dan Eerste weg toevoegen.
  5. Verplaats de speld naar de locatie waar de ontbrekende weg begint.
  6. Tik onderaan op Toevoegen plus om te beginnen met tekenen.
  7. Sleep de speld naar de locatie waar de weg eindigt en tik op Toevoegen plus.
  8. Voeg de naam van de weg en het type weg toe.
  9. Tik op Opslaan en dan Klaar om de weg te voltooien.
    • Als je andere ontbrekende wegen wilt toevoegen, tik je op 'Nog een weg toevoegen' en volg je stap 6-9.
  10. Tik op Volgende om de ontbrekende weg in te dienen.Voeg meer informatie toe en tik op Verzenden.