Legg til eller korriger en vei på Google Maps

Hvis vi trenger å legge til eller endre informasjon om veier i Google Maps, kan du gi oss beskjed om det. Feil i informasjon om veier på Google Maps kan være

• feil i veinavn
  • feil informasjon om enveiskjørte og toveiskjørte veier
  • veier som er tegnet feil
  • veisperringer
  • veier på kartet som ikke finnes i virkeligheten
  • veier som mangler
  • feil i markørplasseringer
Viktig: Endringer kan bare sendes inn til Maps i enkelte land og områder.

Rett opp feil informasjon om veier

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny-menyen øverst til venstre.
  3. Klikk påRediger kartet og så Legg til eller korriger en vei.
  4. Velg veien du vil korrigere, på kartet.
  5. Til venstre bekrefter du det valgte veisegmentet.
  6. Under «Endre informasjon» velger du informasjonstypen du vil korrigere, og skriver inn korrigeringen.
  7. Klikk på Ferdig og så Send inn.

Legg til veier som mangler

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Klikk på Meny-menyen.
  3. Klikk påRediger kartet og så Legg til eller korriger en vei.
  4. Klikk på Legg til en vei øverst.
  5. Klikk på stedet der den manglende veien begynner på kartet, og dra til stedet der veien slutter.
  6. Legg til veinavnet og veitypen til venstre, og klikk på Ferdig.
    • Gjenta trinn 4–6 hvis du vil legge til flere veier som mangler.
  7. Klikk på Send inn