Ange fotobehörigheter på din iPhone eller iPad

Om du använder iOS 14 eller senare kan du välja mellan olika behörighetsnivåer för foton:

• Tillåt åtkomst till alla foton: Dela alla foton med Google Maps. Här ingår också bilder som togs efter att du valde detta alternativ.
  • Välj foton: Dela bara valda foton med Google Maps. Bilderna du väljer är de enda du kan interagera med på Google Maps.
  • Tillåt inte: Dela inga foton med Google Maps.

Tips! När du väljer Tillåt åtkomst till alla foton får du fotorekommendationer och förslag på grupper.

Ställa in dina fotobehörigheter

Så här får du fotoförslag:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Välj eller sök efter platsen and then tryck på Foton and then tryck på Lägg till ett foto.
  3. Välj de foton du vill dela med Google Maps.
  4. Innan du skickar in dem kan du få en uppmaning om att aktivera fotoförslag. Tryck på Läs mer.
  5. Tryck på Tillåt åtkomst till alla foton.

När du väljer behörighetsnivån Välj foton visas bara fotona du valde i Google Maps-appen. Framtida foton delas inte om du inte ändrar behörigheterna till Tillåt åtkomst till alla foton.

Ändra dina fotobehörigheter

Du kan ändra fotobehörigheterna när som helst.

1. Välj Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Scrolla och välj Google Maps-appen Maps
  3. Tryck på Foton
  4. Välj ett behörighetsalternativ.

Så påverkar behörigheterna din Google Maps-upplevelse

Inställningarna för fotobehörigheter påverkar andra delar av Google Maps-appen, som

• aviseringar utanför appen som leder till sidan Dela dina upplevelser Exempel: en avisering som ”Lägg till foton från din senaste resa till Stadsparken”
  • förslag i appen om hur du kan bidra till Maps på sidan Dela dina upplevelser
  • vilka foton du kan lägga till i ett inlägg eller en recension.

Vi skickar bara aviseringar om och förslag på foton som du delar med Maps. Om du väljer behörighetsinställningen Välj foton får du inga aviseringar eller förslag på nya foton som du tar eller foton som du inte har delat med oss.

Om du väljer behörighetsinställningen Tillåt inte kan du inte

• få aviseringar utanför appen för att dela med dig av dina erfarenheter
  • se förslag på foton som du kan ladda upp från platser du har besökt.