Använda mörkt tema på Google Maps

Du kan ändra temat på Google Maps på din mobila enhet. Mörkt tema gör skärmen mer lättläst och minskar batteriåtgången.

Tips! Det finns separata inställningar för det mörka temat när du utforskar och navigerar i Google Maps.

Aktivera mörkt läge

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel och sedan Inställningar Settings och sedan Mörkt läge.
  3. Välj ett av följande alternativ:
    • På: Mörkt läge är alltid aktiverat på Maps, oavsett systeminställningarna.
    • Av: Mörkt läge är alltid inaktiverat i Maps, oavsett systeminställningarna.
    • Samma som enhetsinställningen: Följ inställningen för systemutseende i iOS.

Aktivera mörkt tema när du navigerar

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel och sedan Inställningar Settings och sedan Navigering.
  3. Scrolla till Kartvisning.
  4. Under Färgschema trycker du på:
    • På: Aktivera mörkt läge i Maps, oavsett systeminställningarna.
    • Av: Inaktivera mörkt läge i Maps, oavsett systeminställningarna.
    • Samma som enhetsinställningen: Följ det tema som valts i inställningen för systemutseende i iOS.