Använda mörkt tema på Google Maps

Du kan ändra färgtemat på Google Maps på din mobila enhet. Mörkt tema kan göra det lättare att läsa på skärmen och minska batteriförbrukningen.

Aktivera mörkt tema

Obs! Dessa steg är bara tillgängliga på Android 10 eller senare och Q eller senare. Ta reda på din Android-version.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon med Android 10 eller senare.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel och sedan Inställningar Settings och sedan Tema.
  3. Välj ett av följande alternativ:
    • Alltid med ljust tema: Mörkt tema är alltid inaktiverat på Maps, oavsett systeminställningar.
    • Alltid med mörkt tema:Mörkt tema är alltid aktiverat på Maps, oavsett systeminställningar.
    • Samma som enhetens tema: Följ inställningen för Mörkt tema i Android-systemet. I Android 10 eller senare hittar du detta under Inställningar Settings och sedan Skärm.
  4. Tryck på Spara.