Google Maps gebruiken met het donkere thema

Je kunt het thema van Google Maps op je mobiele apparaat wijzigen. Met het donkere thema is je scherm beter leesbaar en wordt het batterijgebruik beperkt.

Tip: Er zijn afzonderlijke instellingen voor het donkere thema als je verkent en navigeert in Google Maps.

De donkere modus aanzetten

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Settings en dan Donkere modus.
  3. Selecteer een van de volgende opties:
    • Aan: De donkere modus staat altijd aan in Maps, ongeacht de systeeminstellingen.
    • Uit: De donkere modus staat altijd uit in Maps, ongeacht de systeeminstellingen.
    • Gelijk aan apparaatinstelling: De weergave-instelling voor het iOS-systeem wordt gevolgd.

Donker thema aanzetten terwijl je navigeert

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Settings en dan Navigatie.
  3. Scroll naar Kaartweergave.
  4. Tik onder Kleurenschema op:
    • Aan: om de donkere modus aan te zetten in Maps, ongeacht de systeeminstellingen.
    • Uit: om de donkere modus uit te zetten in Maps, ongeacht de systeeminstellingen.
    • Hetzelfde als de apparaatinstelling: als je het thema wilt gebruiken dat is geselecteerd in de weergave-instelling voor het iOS-systeem.