Google Maps gebruiken met het donkere thema

Je kunt het kleurenthema van Google Maps op je mobiele apparaat wijzigen. Met het donkere thema kun je het scherm beter leesbaar maken en het batterijgebruik verminderen.

Het donkere thema inschakelen

Belangrijk: Je kunt al deze stappen alleen doorlopen in Android 10 of Q en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

1. Open de Google Maps-app Maps op je telefoon met Android-versie 10 of hoger.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Settings en dan Thema.
  3. Selecteer een van de volgende opties:
    • Altijd in licht thema: Het donkere thema is altijd uitgeschakeld in Maps, ongeacht de systeeminstellingen.
    • Altijd in donker thema: Het donkere thema is altijd ingeschakeld in Maps, ongeacht de systeeminstellingen.
    • Hetzelfde als het apparaatthema: Volg de instelling voor het donkere thema van het Android-systeem. In Android 10 en hoger staat dit onder Instellingen Settings en dan Scherm.
  4. Tik op Opslaan.