Google Mapsin tumman teeman käyttäminen

Voit vaihtaa Google Mapsin teemaa mobiililaitteellasi. Tumma teema helpottaa näytön lukemista ja vähentää akun kulutusta.

Vinkki: Tummalle teemalle on erilliset asetukset, kun selaat ja navigoit Google Mapsissa.

Laita tumma teema päälle tutkiessasi

Tärkeää: Nämä ohjeet koskevat vain Android 10:tä tai Q:ta ja näitä uudempia versioita. Katso, miten voit tarkistaa laitteesi Android-version.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android 10:tä tai sitä uudempaa versiota käyttävällä puhelimella.
  2. Valitse profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Teema.
  3. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Aina vaalea teema: Tumma teema on aina poissa käytöstä Mapsissa järjestelmäasetuksista riippumatta.
    • Aina tumma teema: Tumma teema on aina käytössä Mapsissa järjestelmäasetuksista riippumatta.
    • Sama kuin laitteen teema: Käytä Android-järjestelmän tumman teeman asetusta. Android 10:ssä ja sitä uudemmissa versioissa tämä löytyy kohdasta Asetukset Settings ja sitten Näyttö.
  4. Napauta Tallenna.

Laita tumma teema päälle navigoinnin aikana

Tärkeää: Nämä ohjeet koskevat vain Android 10:tä ja sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android‑laitteella.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Navigointiasetukset.
  3. Vieritä Karttanäyttö-kohtaan.
  4. Valitse Väriteema-kohdasta:
    • Päivä: Voit poistaa tumman teeman käytöstä Mapsissa järjestelmäasetuksista riippumatta.
    • Yö: Voit ottaa tumman teeman käyttöön Mapsissa järjestelmäasetuksista riippumatta.
    • Automaattinen: Näin voit seurata Android-järjestelmälle kohdasta Asetukset Settings ja sitten Näyttö valittua teemaa.