Under de kommande månaderna ändras namnet på inställningen Platshistorik till Tidslinje. Om du har aktiverat Platshistorik i ditt konto kan du se Tidslinje i dina app- och kontoinställningar.

Så skyddar Google din platshistorik

Platshistorik är en inställning i Google-kontot som skapar en tidslinje – en personlig karta som hjälper dig att komma ihåg platser som du har besökt samt dina rutter och resor när

• du är inloggad på ditt Google-konto
  • har aktiverat Platshistorik
  • har aktiverat Platsrapportering på enheten.

Platshistorik är inaktiverad som standard i ditt Google-konto och du måste välja att aktivera funktionen.

Så fungerar Platshistorik

Med Platshistorik kan du få en mer anpassad upplevelse i Google, exempelvis platsrekommendationer utifrån platser du har besökt tidigare. När du aktiverar Platshistorik sparas din exakta enhetsplats regelbundet på dina enheter och på Googles servrar, även när du inte använder Google-appar.
I syfte att göra Google användbart för alla kan din data för tidslinjen även användas för att
  • visa information som populära tider och miljöinsikter utifrån anonymiserad platsdata
  • upptäcka och förhindra bedrägeri och otillåten användning
  • förbättra och utveckla Googles tjänster, inklusive annonsprodukter
  • hjälpa företag i närheten att bedöma sannolikheten för att människor besöker deras butiker efter att ha sett en annons, om du har aktiverat Webb- och appaktivitet. Endast anonyma uppskattningar, inte dina personliga uppgifter, delas med företag.
Tips! Exakt plats innebär den exakta platsen där du befinner dig, till exempel en adress eller gata.
Din plats kan fastställas med hjälp av

Viktigt! De flesta av dessa platskällor kan styras via din enhets behörigheter, dina kontoinställningar eller andra inställningar. Läs mer nedan om hur din integritet och plats påverkas av dina val.

Platshistoriken behålls tills du raderar den.

Du kan alltid granska platshistoriken och ändra hur länge den ska sparas genom att gå till Min aktivitet på Google eller din tidslinje.

Så skyddar vi din platshistorik

Så här håller du din aktivitet privat:

Du har full kontroll

Platshistorik är inaktiverad som standard i ditt Google-konto och du måste välja att aktivera funktionen.
Platshistoriken behålls tills du raderar den. Du kan när som helst inaktivera eller radera hela eller delar av platshistoriken för ditt konto genom att gå till Min aktivitet på Google eller din tidslinje.