Sijaintihistoria-asetuksen nimeksi vaihtuu lähikuukausina "Aikajana". Jos sijaintihistoria on päällä tililläsi, aikajana saattaa löytyä sovelluksen ja tilin asetuksista.

Näin Google pitää sijaintihistoriasi yksityisenä

Sijaintihistoria on Google-tilin asetus, joka luo aikajanan eli henkilökohtaisen kartan. Se auttaa sinua muistamaan paikat, joissa olet käynyt, sekä kulkemasi reitit ja tekemäsi matkat, joiden aikana

• olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • sijaintihistoria on päällä
  • laitteen Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on käytössä.

Google-tilin sijaintihistoria on oletuksena poissa päältä, ja sinun on laitettava se itse päälle.

Näin sijaintihistoria toimii

Sijaintihistorian avulla voit saada Googlen palveluissa yksilöllisemmän käyttökokemuksen ja nähdä esimerkiksi paikkasuosituksia aiempien käyntiesi perusteella. Kun laitat sijaintihistorian päälle, laitteesi tarkka sijainti tallentuu säännöllisesti laitteillesi ja Googlen palvelimille myös silloin, kun et käytä Google-sovelluksia.
Haluamme tehdä Googlen käyttökokemuksista hyödyllisiä kaikille, joten datan avulla voidaan myös
  • näyttää tietoa, esimerkiksi anonymisoituihin sijaintitietoihin perustuvia suosittuja aikoja ja ympäristöhavaintoja
  • huomata ja estää petoksia ja väärinkäyttöä
  • parantaa ja kehittää Googlen palveluita, myös mainontatuotteita
  • auttaa lähellä olevia yrityksiä arvioimaan, kuinka todennäköisesti ihmiset käyvät toimipisteissä mainoksen ansiosta, jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä. Yrityksille jaetaan vain anonyymejä arvioita, ei henkilökohtaisia tietojasi.
Vinkki: Tarkka sijainti tarkoittaa nimenomaista olinpaikkaasi, kuten tiettyä osoitetta tai katua.
Sijaintisi voidaan selvittää seuraavien asioiden perusteella:

Tärkeää: Voit hallita useimpia sijainnin lähteitä laitteen lupien, tiliasetusten ja muiden asetusten avulla. Alla on tarkempaa tietoa siitä, miten valintasi vaikuttavat yksityisyyteesi ja sijaintiisi.

Sijaintihistoria säilytetään, kunnes poistat sen.

Voit milloin tahansa katsoa sijaintihistoriaasi tai muuttaa sen säilytysaikaa Google-toimintasi tai aikajanasi kautta.

Näin suojaamme sijaintihistoriaasi

Toimintasi pidetään yksityisenä seuraavasti:

Hallitset sijaintihistoriaasi itse

Google-tilin sijaintihistoria on oletuksena poissa päältä, ja sinun on laitettava se itse päälle.
Sijaintihistoria säilytetään, kunnes poistat sen. Voit milloin tahansa laittaa sijaintihistorian pois päältä tililläsi tai poistaa sen kokonaan tai osittain Google-toimintasi tai aikajanasi kautta.