Publicera fotouppdateringar för en plats

Du kan lägga upp en foto- eller videouppdatering för en plats från din mobila enhet. Du kan lägga upp foton och videor om sådant som

• ändrade öppettider
  • säsongsbetonade menyer
  • nya produkter eller tjänster
  • renoveringar
  • utställningar
  • information om covid-19.

För platser som har flera uppdateringar visas den senaste uppdateringen först.

Lägg upp fotouppdatering

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
    • Om flera platser visas i sökningen trycker du på den du vill uppdatera.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på Uppdateringar följt av Av besökare mitt på sidan.
  5. Tryck på Lägg till fotouppdatering

Tips! Du kan lägga upp flera foton och videor i samma uppdatering och för samma plats.

Hitta fotouppdateringar

Du kan se foto- eller videouppdateringar som du eller andra har gjort.

Hitta dina fotouppdateringar

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Tryck på Bidra Bidra längst ned.
  3. Tryck på Visa din profil
  4. Du hittar dina foto- eller videouppdateringar under Recensioner.

Hitta fotouppdateringar från andra

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
    • Om flera platser visas i sökningen trycker du på den du vill uppdatera.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
    • Tryck på Uppdateringar för att se alla uppdateringar.
    • Tryck på Foton för att se enskilda uppdateringar.

Radera fotouppdateringar

Viktigt! När du raderar foto- och videouppdateringar från Google Maps raderas de automatiskt från Google Sök.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Tryck på Bidra Bidra längst ned.
  3. Tryck på Visa din profil.
  4. Leta reda på din fotouppdatering under Andra bidrag.
    • Om du inte ser uppdateringen hittar du den under Recensioner.
    • I det avsnittet kan du bara radera enskilda foton eller videor, inte hela uppdateringen.
  5. Tryck på fotot eller videon som du vill radera.
  6. Tryck på Ta bort Radera följt av Radera högst upp till höger.

Foton och videor som du raderar från Google Maps raderas inte automatiskt från

Tips! Om du tar bort alla foton eller videor som ingår i en fotouppdatering tas all text i uppdateringen också bort. Om uppdateringen innehåller andra foton eller videor visas dessa fortfarande, liksom eventuell text.

Rapportera fotouppdateringar från andra

Viktigt! Meddela oss om du ser något i en fotouppdatering som är olämpligt eller felaktigt.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på Uppdateringar mitt på sidan.
  4. Välj foto- eller videouppdateringen som du vill rapportera.
  5. Tryck på Mer Mer följt av Rapportera uppdatering.
  6. Välj eller skriv orsaken till rapporteringen.
  7. Tryck på Skicka.