Åtgärda en adress som saknas eller en felaktig nålposition

Du kan lägga till och redigera adresser offentligt på Maps. Lägg till postadresser, ange rätt leveransadress för paket och justera nålens position.

Korrigera en adress

Viktigt!

Organisationer och myndigheter kan rätta till flera adresser i Google Maps med Google Maps-innehållspartners. Dessa organisationer och myndigheter måste uppfylla våra krav på partners och innehåll för att få göra det.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en adress.
  3. Klicka på Föreslå en ändring följt av Felaktig adress eller placering av nål.
  4. Ange adressuppgifterna. Klicka sedan på Lägg upp.

Om du vill lägga till en adress på en väg som inte finns på kartan måste du först lägga till vägen.

Lägga till en ny adress

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny
  3. Klicka på Redigera kartan följt av Felaktig adress eller placering av nål längst ned.
  4. Flytta och centrera kartan till adressen som du vill lägga till.
  5. Ange adressuppgifterna.
  6. Klicka på Lägg upp för att skicka in informationen.

Så här korrigerar du flera adresser: Du måste lägga till varje adress separat med stegen ovan.

Göra andra ändringar i platser eller adresser

Lägga till en privat etikett

Du kan koppla en privat etikett till platser på kartan. När du korrigerar en adress blir uppdateringen tillgänglig offentligt. Ingen annan än du kan se dina privata etiketter. Märkta platser visas på kartan, i sökförslag och under Sparad Spara plats.

Lägga till en plats eller byggnad som saknas

Du kan också lägga till platser som saknas, som offentliga landmärken, kaféer och andra lokala företag. Läs om hur du lägger till platser som saknas på kartan.