Beginner's guide

Registrer deg i Manufacturer Center

For å dele produsentinformasjon om produktene dine med Google trenger du en Manufacturer Center-konto. Manufacturer Center-kontoer passer for merkeprodusenter og merkeeiere av produkter som distribueres i kvalifiserte land. Når du registrerer deg for Manufacturer Center, betyr det enten at du lager dine egne produkter eller varer, eller at du eier merkene for andre produksjonsselskaper.

Når kontoen din er godkjent, kan du administrere produktinformasjon om bedriften din og merkene dine.

Før du begynner

Du trenger en Google-konto (som Gmail) for å registrere deg for Manufacturer Center. Hvis du ikke har en Google-konto fra før, kan du gå til accounts.google.com og velge «Opprett konto». Husk at e-postadressen for Google-kontoen kan være en annen enn bedriftens e-postadresse som du oppgir når du registrerer deg for Manufacturer Center.

Åpne Manufacturer Center

Dette kan du forvente når du registrerer deg

Du blir veiledet gjennom registreringsprosessen for Manufacturer Center. Når du har registrert deg, sender vi statusoppdateringer til e-postadressen du har oppgitt. Du kan også sjekke bekreftelsesstatusen i Manufacturer Center-kontoen din.

Når du registrerer deg, ber vi om at du oppgir følgende:

• Bedriftsinformasjon. Dette omfatter bedriftsnavnet, nettadressen og bedriftens e-postadresse. Vi bruker bedriftsinformasjonen til å bekrefte at du kan administrere produkter eller merker på vegne av bedriften, og til å godkjenne Manufacturer Center-kontoen din.
  • Merkeinformasjon. Dette omfatter merkenavnet og nettadressen for merket – hvis den ikke er den samme som bedriftens nettadresse. Du kan legge til flere merker når du har fullført registreringen. Vi bruker merkeinformasjonen til å bekrefte at du kan administrere merket i Manufacturer Center.
  • (Valgfritt) Merchant Center-ID-en din. Hvis du har en Merchant Center-konto der du distribuerer produkter fra et merke du eier eller lisensierer, anbefaler vi at du knytter den sammen med Manufacturer Center-kontoen din når du registrerer deg. Dette gjør det mulig å synkronisere Merchant Center-produktinformasjonen din direkte med Manufacturer Center. Hvis du ikke har noen Merchant Center-konto, kan du hoppe over dette trinnet og legge inn produktinformasjonen direkte i Manufacturer Center når du har registrert deg. Finn ut mer om hvordan du synkroniserer produktinformasjon fra Merchant Center til Manufacturer Center.

Veiledning

1. Gå til registreringssiden for Manufacturer Center.
  2. Oppgi bedriftstypen. Du kan velge mellom disse alternativene:
    • Merkeeier: Du eier ett eller flere merker og kan produsere produkter.
    • Lisensinnehaver for merke: Du lisensierer ett eller flere merker fra en annen bedrift og kan produsere produkter.
    • Datapartner: Du administrerer produkter fra et merke på vegne av kunder. Finn ut mer om samarbeid med datapartnere.
      Merk: Hvis bedriftstypen din ikke inngår i alternativene, hvis du er en forhandler eller selger, eller hvis du velger Ingen av de ovennevnte, er kanskje ikke Manufacturer Center det beste alternativet for deg. Vi anbefaler at du heller tar en titt på Merchant Center.
  3. Oppgi bedriftsinformasjonen din. Bedriftsinformasjon omfatter følgende:
    • Navnet på bedriften – for eksempel «Google». Dette blir også navnet på Manufacturer Center-kontoen din.
    • Nettadressen til bedriftens nettsted. Dette må være et gyldig nettsted som er knyttet til bedriftsnavnet og bedriftens e-postadresse.
    • Bedriftens e-postadresse. E-postadressen må inneholde et bedriftsdomene, for eksempel e-post@bedriftsdomene.no. En forespørsel om bekreftelse blir også sendt til denne e-postadressen. Forespørselen må godkjennes av denne e-postadressen i forbindelse med registreringsprosessen for den nye Manufacturer Center-kontoen.
    • Adressen til bedriftens hovedkontor eller bedriftens registrerte adresse.
  4. Oppgi merkeinformasjonen din. Merkeinformasjonen omfatter følgende:
    • Navnet på merket, for eksempel «Google Pixel». Merkenavnet kan være det samme som bedriftsnavnet.
    • Nettadressen til nettstedet for merket. Dette kan være noe annet enn bedriftens nettsted.
      Merk: Når du angir merkenavnet, må du utelate tilleggsinformasjon som ™, Inc., Corp. eller Ltd. Hvis du har flere merker, kan du oppgi denne informasjonen etter at vi har godkjent Manufacturer Center-kontoen. Finn ut mer om hvordan du administrerer merkeinformasjon.
  5. (Valgfritt) Legg til en Merchant Center-ID (med merket/merkene du eier eller lisensierer) for å knytte kontoen sammen med Manufacturer Center. Du finner Merchant Center-ID-en øverst på alle sider i Merchant Center. Finn ut mer om hvordan du synkroniserer produktinformasjon fra Merchant Center til Manufacturer Center.
    Hvis du ikke har noen Merchant Center-konto (eller en konto med merker du eier eller lisensierer), eller hvis du ikke vil synkronisere produkter mellom kontoene dine, kan du hoppe over dette trinnet. Du kan legge til produktinformasjon direkte i Manufacturer Center når du har registrert deg
  6. Les og godta vilkårene for bruk av Manufacturer Center, og velg deretter Bli med i Manufacturer Center.

Hva skjer videre?

• Forespørselen din om å registrere deg for en Manufacturer Center-konto går gjennom en bekreftelsesprosess.
  • Vi gjennomgår informasjonen din for å sjekke at du er produsent, merkeeier eller lisensinnehaver, og at du oppfyller kravene for Manufacturer Center. Det kan ta opptil to virkedager å godkjenne Manufacturer Center-kontoen og opptil to uker å bekrefte merkeinformasjonen.
  • Du mottar statusinformasjon om kontoen din per e-post. Du kan også følge med på hvert trinn av registreringsprosessen i Manufacturer Center.