Problemen oplossen met het importeren van e-mail

Als je problemen ondervindt bij het downloaden van e-mail vanuit je oude account naar Gmail, of als er na het importeren e-mails ontbreken of zijn verwijderd, volg je de onderstaande tips.

Als je alleen nieuwe e-mail wilt, kun je beter automatisch doorsturen instellen.

Snelle oplossingen die je eerst kunt proberen

Als je problemen ondervindt bij het importeren van je e-mail, probeer je elk van de onderstaande stappen. Na elke stap controleer je of het probleem is opgelost.

• Controleer of je het juiste wachtwoord hebt opgegeven.
  • Zorg ervoor dat het account waaruit je wilt importeren, nog steeds werkt.
  • Verwijder het e-mailadres waaruit je importeert en voeg het daarna opnieuw toe. Dat doe je zo:
  1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts.
  4. Verwijder in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' het e-mailadres waaruit je importeert en voeg het daarna opnieuw toe.

Als de bovenstaande stappen niet werken, controleer je of er problemen zijn met het programma dat Gmail gebruikt om e-mail vanuit andere accounts op te halen.

Problemen oplossen met de verbinding met een ander account

Kies het type account waarvoor de problemen met importeren optreden:

Een andere e-mailprovider

Als je problemen ondervindt bij het importeren van e-mail vanuit een ander e-mailaccount, zoals Outlook of Yahoo, controleer je de instellingen van je andere e-mailaccount. Zorg ervoor dat het volgende van toepassing is:

• De naam van de POP-server van het andere e-mailaccount is gelijk aan de naam die je in Gmail hebt opgegeven.
  • Het andere e-mailprogramma biedt de mogelijkheid om berichten op de server achter te laten.
  • De poort is 110 of 995.

Als het probleem na het opgeven van de juiste informatie nog niet is opgelost, of als je andere provider geen POP-toegang biedt, neem je contact op met die provider.

Een ander Gmail-adres

Als je problemen ondervindt bij het importeren van je e-mail vanuit een ander Gmail-adres (waaronder een account van je werk, school of andere organisatie), probeer je de volgende stappen.

De toegangsinstellingen wijzigen

Als Gmail bepaalde apps en accounts eerder blokkeerde en je deze blokkering opheft, kan het zijn dat het importeren nu wel werkt. Probeer toegang tot je account toe te staan in het account waaruit je importeert.

De POP-instellingen controleren

Stap 1: Controleer of POP is ingesteld in het account waaruit je wilt importeren.

1. Open je e-mailaccount op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Open het tabblad 'Doorsturen en POP/IMAP'.
  4. Controleer of 'POP is ingeschakeld' wordt weergegeven in het gedeelte 'Downloaden via POP'.

Stap 2: Controleer de importinstellingen van het account waarnaar je wilt importeren.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Open het tabblad 'Accounts en import'.
  4. Selecteer in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' het account waaruit je wilt importeren.
  5. Zorg ervoor dat je de volgende instellingen gebruikt:
    • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres (bijvoorbeeld jenaam@jedomein.com)
    • Wachtwoord: je wachtwoord voor Gmail
    • POP-server: pop.gmail.com
    • Poort: 995
    • Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten: uitgevinkt
    • Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald: aangevinkt
  6. Als je na twee uur nog geen e-mails ontvangt, controleer je of er andere problemen zijn.

Andere problemen met het ontvangen van e-mail

Als je een van de volgende problemen ondervindt, probeer je het later opnieuw of neem je contact op met je andere e-mailprovider:

• Time-out voor de verbinding
  • Verbinding gereset
  • E-mails komen vaker dan één keer binnen
  • E-mails komen in de verkeerde volgorde binnen
  • Je ontvangt nog steeds nieuwe e-mails nadat je een import hebt gestopt

Volg de stappen voor de onderstaande problemen. Als de stappen niet werken, probeer je het later opnieuw of neem je contact op met je andere e-mailprovider.

Leesfout

Verwijder of verplaats de oudste e-mail die niet is geïmporteerd.

Lege regel

Zoek naar een e-mail die één punt op een afzonderlijke regel bevat. Verwijder deze e-mail.

Te veel berichten op de andere server

Je andere account bevat meer e-mails dan Gmail kan importeren. Je kunt het volgende doen:

• Verwijder e-mails uit je andere inbox.
  • Verplaats enkele e-mails vanuit je inbox naar mappen.
Sommige e-mails komen niet aan

Probeer je e-mail te zoeken:

1. Open Gmail op je computer.
  2. Geef in de zoekbalk bovenaan 'in:anywhere' op, gevolgd door je zoektermen.
  3. Druk op Return of Enter.

Je kunt ook de mappen in je andere e-mailaccount controleren op berichten die niet zijn geïmporteerd.

Onjuiste e-maillabels
De server heeft de toegang geweigerd

Kan e-mails niet vinden na het importeren

Als sommige van je e-mails ontbreken nadat je ze hebt geïmporteerd, volg je de onderstaande stappen. Na elke stap controleer je of het probleem is opgelost.

Stap 1: Controleer op berichten in een e-mailgesprek

Gmail plaatst alle antwoorden op een e-mail in één e-mailgesprek. Alle e-mails in een e-mailgesprek weergeven:

1. Open Gmail.
  2. Open een e-mail.
  3. Klik rechtsboven op Alles uitvouwen Expand All Icon. De volledige e-mails worden weergegeven.
Stap 2: Controleer de grootte van je e-mail

Gmail kan e-mails van 150 MB of groter (inclusief bijlagen) niet importeren.

Je kunt in Gmail als volgt naar e-mails op grootte zoeken:

1. Open Gmail.
  2. Doe het volgende in het zoekvak:
    • Als je naar e-mails op grootte wilt zoeken, geef je size: op, gevolgd door de grootte in bytes. Bijvoorbeeld: size:1000000
    • Als je naar e-mails groter dan een bepaalde omvang wilt zoeken, geef je larger: op, gevolgd door de grootte in bytes. Bijvoorbeeld: larger:10M
    • Als je naar e-mails kleiner dan een bepaalde omvang wilt zoeken, geef je smaller: op, gevolgd door de grootte in bytes. Bijvoorbeeld: smaller:10M

Als je de grootte van een e-mail van een andere provider (zoals Outlook of Yahoo) wilt controleren, neem je contact op met klantenservice van die andere provider.

Stap 3: Controleer je accountinstellingen
  1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Open het tabblad 'Accounts en import'.
  4. Controleer in het gedeelte 'E-mailberichten en contacten importeren' of je import wordt weergegeven.
    • Als je import wordt weergegeven in het gedeelte 'E-mailberichten en contacten importeren', maar je geen berichten kunt vinden, controleer je het oude account om te zien of dit gebruikmaakt van POP. Als dat zo is, heeft je oude e-mailclient de berichten mogelijk verwijderd voordat ze naar Gmail zijn verplaatst.
    • Als je import niet wordt weergegeven in het gedeelte 'E-mailberichten en contacten importeren', ga je door naar de volgende stap.
Stap 4: Controleer of er problemen met de import zijn
  1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken en dan Accounts en import.
  3. Ga naar het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts'. Als je import hier wordt weergegeven, klik je op Gegevens bewerken.
  4. Controleer of je 'Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten' hebt aangevinkt.
    • Als het vakje is aangevinkt, kunnen de e-mails uit het oude account zijn verwijderd voordat de import werd gestart.
    • Als het selectievakje niet is aangevinkt, bevinden de e-mails zich niet in je oude account. De e-mails zijn mogelijk uit je oude account verwijderd voordat je de import hebt gestart.

Nog steeds problemen

Als je nog steeds problemen ondervindt, controleer je de accountinstellingen, neem je contact op met je e-mailprovider of stel je een vraag op het Helpforum van Gmail.