Postin tuonnin ongelmien korjaaminen

Jos kohtaat ongelmia ladattaessa sähköposteja vanhalta tililtä Gmailiin tai jos viestejä näyttää puuttuvan tai katoaa tuomisen jälkeen, seuraa alla olevia ohjeita.

Jos haluat vain uudet postit, määritä postien automaattinen edelleenlähetys.

Nopeat ratkaisut

Jos postia tuotaessa ilmenee ongelmia, kokeile alla olevia ohjeita. Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma korjaantunut.

• Varmista, että salasana on oikein.
  • Varmista, että tili, jolta yrität tuoda posteja, toimii edelleen.
  • Poista ja kirjoita uudelleen sähköpostiosoite, jolta yrität tuoda posteja. Toimi näin:
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Tilit ja tuonti‑ tai Tilit-välilehti.
  4. Siirry Tarkista toisten tilien viestit ‑osioon. Poista sähköpostiosoite, jolta yrität tuoda viestejä, ja lisää se uudelleen.

Jos yllä olevat ohjeet eivät korjaa ongelmaa, tarkista ohjelma, jolla Gmail noutaa postia toisilta tileiltä.

Toiselle tilille yhdistämisen ongelmien korjaaminen

Valitse tilityyppi, jolta olet tuomassa tietoja:

Muun palveluntarjoajan sähköpostiosoite

Jos sinulla on vaikeuksia tuoda postia toiselta sähköpostitililtä, kuten Outlookista tai Yahoosta, tarkista kyseisen sähköpostitilin asetukset. Varmista, että

• toisen tilin POP-palvelimen nimi on sama kuin nimi, jonka kirjoitit Gmailiin
  • toinen sähköpostiohjelma sallii viestien jättämisen palvelimelle
  • portti on joko 110 tai 995

Jos oikeiden tietojen kirjoittaminen ei toimi tai jos toinen sähköpostipalveluntarjoaja ei salli POP-protokollan käyttöä, ota yhteyttä kyseiseen palveluntarjoajaan.

Toinen Gmail-osoite

Jos sinulla on vaikeuksia tuoda postia toisesta Gmail-osoitteesta, mukaan lukien työpaikalla, koulutuslaitoksessa tai muussa organisaatiossa käyttämästäsi osoitteesta, noudata seuraavia ohjeita.

Käyttöoikeusasetusten muuttaminen

Jos Gmail estää tietyt sovellukset ja tilit, tuonti saattaa alkaa toimia kun estot puretaan. Kokeile myöntää sen tilin käyttöoikeus, jolta yrität tuoda postia.

POP-asetusten tarkistaminen

1. vaihe: Tarkista POP-protokollan määritys tilillä, jolta haluat tuoda postia.

1. Avaa sähköpostitilisi tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Avaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehti.
  4. Varmista että POP-lataus ‑osiossa lukee "POP on käytössä".

2. vaihe: Tarkista tuontiasetukset tilillä, jolle haluat tuoda postia.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Avaa Tilit ja tuonti ‑välilehti.
  4. Valitse Lue sähköpostit muiden tilien kautta ‑osiosta tili, jolta yrität tuoda postia.
  5. Varmista, että käytät seuraavia asetuksia:
    • Käyttäjänimi: sähköpostiosoitteesi kokonaisuudessaan (esimerkiksi omanimi@omaverkkotunnus.com)
    • Salasana: kirjoita tähän Gmail-salasanasi
    • POP-palvelin: pop.gmail.com
    • Portti: 995
    • Jätä haetun viestin kopio palvelimelle: ei valittu
    • Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen: valittu
  6. Jatka vianetsintää, jos et saa sähköposteja kahden tunnin sisällä.

Muut ongelmat postia noudettaessa

Jos jokin seuraavista ongelmista ilmenee, yritä uudelleen myöhemmin tai ota yhteyttä toisen sähköpostisi palveluntarjoajaan:

• Yhteyden aikakatkaisu
  • Yhteys suljettu
  • Samasta sähköpostiviestistä tulee useita kopioita
  • Sähköpostiviestit saapuvat väärässä järjestyksessä
  • Sähköpostiviestejä saapuu edelleen tuonnin lopettamisen jälkeen

Korjaa alla olevat virheet noudattamalla ohjeita. Jos ohjeista ei ole apua, yritä myöhemmin uudelleen tai ota yhteyttä toisen sähköpostisi palveluntarjoajaan.

Lukuvirhe

Poista tai siirrä vanhin sähköpostiviesti, jota ei tuotu.

Tyhjä rivi

Etsi sähköpostiviesti, jossa yksi rivi koostuu ainoastaan yhdestä pisteestä. Poista viesti.

Toisella palvelimella on liian monta viestiä

Toisella tililläsi on enemmän sähköpostiviestejä kuin Gmail voi tuoda. Voit

• poistaa sähköposteja toisen tilin postilaatikosta
  • siirtää sähköposteja postilaatikosta kansioihin.
Jotkin sähköpostit eivät tule perille

Kokeile hakea sähköpostistasi:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Kirjoita yläreunan hakupalkkiin "in:anywhere" ja sen jälkeen hakutermisi.
  3. Paina Return tai Enter.

Voit myös tarkistaa toisen sähköpostitilin kansiot ei-tuotujen postien varalta.

Sähköpostitunnisteet ovat vääriä
Palvelin esti käytön

Sähköposteja ei löydy tuonnin jälkeen

Jos joitain posteja ei löydy tuonnin jälkeen, seuraa alla olevia ohjeita. Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, onko ongelma korjaantunut.

1. vaihe: Tarkista, ovatko viestit keskusteluketjussa

Gmail ryhmittelee kaikki saman viestin vastaukset yhdeksi keskusteluketjuksi. Voit tarkastella kaikkia ketjun posteja seuraavasti:

1. Avaa Gmail.
  2. Avaa sähköposti.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Laajenna kaikki Expand All Icon. Sähköpostit näkyvät kokonaisuudessaan.
2. vaihe: Tarkista postin koko

Gmail ei voi tuoda sähköposteja, joiden koko liitteineen ylittää 150 Mt.

Voit hakea Gmailista posteja koon mukaan seuraavasti:

1. Avaa Gmail.
  2. Kirjoita hakukenttään
    • size: (koko tavuina), jos haluat hakea koon mukaan, esimerkiksi size:1000000.
    • larger: (koko tavuina), jos haluat hakea tiettyä kokoa suurempia posteja, esimerkiksi larger:10M.
    • smaller: (koko tavuina), jos haluat hakea tiettyä kokoa pienempiä posteja, esimerkiksi smaller:10M.

Jos käytät Outlookia, Yahoota tai muuta sähköpostipalvelua, katso kyseisen palveluntarjoajan tuesta ohjeet postin koon tarkistamiseen.

3. vaihe: Tarkista tiliasetukset
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Avaa Tilit ja tuonti ‑välilehti.
  4. Tarkista, näkyykö tuontia Tuo sähköposti ja yhteystiedot ‑osiossa.
    • Jos tili näkyy Tuo sähköposti ja yhteystiedot ‑osiossa, mutta et silti löydä viestejä, tarkista, käyttääkö vanha tilisi POP:tä. Jos käyttää, vanha sähköposti saattoi poistaa viestejä ennen kuin ne siirrettiin Gmailiin.
    • Jos tuontia ei näy Tuo sähköposti ja yhteystiedot ‑osiossa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
4. vaihe: Tarkista tuonti virheiden varalta
  1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset ja sitten Tilit ja tuonti.
  3. Etsi Lue sähköpostit muiden tilien kautta ‑osio. Jos tuonti näkyy osiossa, klikkaa Muokkaa tietoja.
  4. Tarkista, onko Jätä haetun viestin kopio palvelimelle ‑ruutu valittu.
    • Jos ruutu on valittu, sähköpostit on ehkä poistettu vanhalta tililtä ennen tuomista.
    • Jos ruutu ei ole valittuna, sähköpostit eivät ole vanhalla tilillä. Sähköpostit on ehkä poistettu vanhalta tililtä ennen kuin tuominen aloitettiin.

Jatkuvatko ongelmat?

Jos ongelmat jatkuvat, tarkista tilin asetukset, ota yhteys kolmannen osapuolen sähköpostipalveluun tai lähetä kysymys Gmailin ohjekeskusteluryhmään.