Åbn og download vedhæftede filer i Gmail

Når du modtager en mail med en vedhæftet fil, kan du downloade den vedhæftede fil på din enhed.

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Valgmuligheder for download

Download en vedhæftet fil på din computer
  1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Hold markøren over den vedhæftede fil nederst i meddelelsen.
  4. Klik på Download .

Tip!

• Hvis du bruger Google Chrome, kan du få flere oplysninger om, hvordan du downloader en fil i Chrome.
  • Din browser gemmer vedhæftede filer i en downloadmappe. Tjek din browsers indstillinger for at finde dine downloads.
  • Hvis det understøttes af din computer, kan du også trække billeder og vedhæftede filer til dit skrivebord.
Download til Google Drev

Vigtigt! Du kan ikke føje visse vedhæftede filer til Google Drev. Få flere oplysninger om, hvad du kan gemme på Drev.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Hold markøren over den vedhæftede fil nederst i meddelelsen.
  4. Klik på Føj til Drev .
Download et billede i en mail

Nogle billeder sendes i en mail og ikke som vedhæftede filer.

Her er et par måder, du kan gemme billeder i mailbeskeder på:

Åbn en vedhæftet Office-fil i Docs, Sheets eller Slides

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en mail med en vedhæftet Office-fil.
  3. Hold markøren over miniaturebilledet.
  4. Klik på Rediger med Google Docs/Rediger med Google Sheets/Rediger med Google Slides .
Der gemmes en kopi af den nye vedhæftede Office-fil i Drev.
Du kan nu:
  • Redigere
  • Dele
  • Se versionshistorik
  • Samarbejde i realtid

Se andre valgmuligheder for mail ved at klikke på Fil og derefter Mail.

Medtag vedhæftede filer, når du besvarer eller videresender

Vedhæftede filer medtages, når du videresender en meddelelse, men er ikke automatisk medtaget, når du besvarer en meddelelse.

Sådan inkluderer du de oprindelige vedhæftede filer, når du besvarer:

1. På din computer skal du klikke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil nederst i svarfeltet.
  2. Klik på Inkluder de oprindelige vedhæftede filer.

Hvis du vil fjerne de oprindelige vedhæftede filer fra dit svar, kan du klikke på Fjern til højre for den vedhæftede fil.

Vedhæftede filer kan ikke åbnes eller downloades

Vigtigt! Hvis afsenderen har aktiveret fortrolighedstilstand, kan du ikke kopiere eller downloade meddelelsesteksten og vedhæftede filer.

Hvis vedhæftede filer ikke kan uploades eller downloades, kan du prøve følgende trin i den angivne rækkefølge:

1. På din computer skal du tjekke, at du bruger en understøttet browser.
  2. Prøv at deaktivere udvidelser, du har føjet til browseren, én ad gangen.
  3. Ryd browserens cache og cookies.

Få flere oplysninger om mistænkelige vedhæftede filer

For at beskytte din konto mod potentielle vira og skadelig software underretter Gmail dig om mistænkelige vedhæftede filer i mailen. En vedhæftet fil kan være mistænkelig, fordi:

• Den vedhæftede fil tillader ikke-verificerede scripts: Vi ikke kan bekræfte, at det er sikkert at åbne de vedhæftede filer. Hvis du åbner de vedhæftede filer, risikerer du, at der køres skadelig software på din computer eller enhed.
  • Den vedhæftede fil er krypteret: Visse vedhæftede filer, f.eks. dokumenter, som kræver en adgangskode for at åbne, er krypteret og kan ikke scannes for vira.
  • Den vedhæftede fil inkluderer (.eml): Selvom vi tjekker meddelelsen og vedhæftede .eml-filer for spam og vira, kan vi ikke bekræfte, at afsenderen i .eml-filer rent faktisk har sendt de pågældende mails. Få flere oplysninger om godkendelse.

Hvis mailen ser mistænkelig ud, skal du undlade at svare på den og downloade den vedhæftede fil. Du kan:

Hvis mailen er fra nogen, du kender og stoler på, kan du se bort fra advarslen.