Åtgärda synkroniseringsfel med appen Gmail för Android

Om Gmail-appen inte synkroniseras automatiskt kan följande problem uppstå:

• E-postmeddelanden kan inte skickas eller fastnar i läget Skickar.
  • Du får inga nya e-postmeddelanden.
  • Det går inte att öppna eller läsa e-postmeddelanden.
  • Felet Kontot är inte synkroniserat visas.
  • Gmail-appen är mycket långsam.

Får du inga aviseringar?

Kontrollera aviseringsinställningarna för Gmail. Om problemet kvarstår följer du felsökningsstegen nedan.

Får du ingen e-post från Yahoo, Outlook eller andra konton som inte är Gmail?

Öppna kontot som inte är ett Gmail-konto på en dator.

• Sök efter tips från den aktuella e-postleverantören om du inte får nya meddelanden.
  • Följ felsökningsstegen nedan om allt verkar vara i sin ordning.

Felsökningssteg

Kontrollera efter varje steg om problemet har åtgärdats.

Steg 1: Uppdatera Gmail-appen

Genom att uppdatera Gmail-appen får du de senaste åtgärderna för problem med att skicka och ta emot e-post.

Steg 2: Starta om enheten

Steg 3: Kontrollera inställningarna

Kontrollera om du är online

Öppna en webbplats. Om du är på en offentlig plats, till exempel ett café eller bibliotek, kanske du måste godkänna användarvillkoren för att anslutas till internet.

Inaktivera flygplansläge

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av inaktivera flygplansläget.

Kontrollera synkroniseringsinställningarna för Gmail

1. Öppna Gmail-appen .
  2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Inställningar.
  3. Tryck på kontot.
  4. Kontrollera att rutan bredvid Synkronisera Gmail är markerad.

Kontrollera inställningarna på mobilen eller surfplattan

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Användare och konton.
  3. Aktivera Synkronisera data automatiskt.

Steg 4: Rensa lagringsutrymmet

Om mobilen eller surfplattan börjar få slut på lagringsutrymme går det inte att synkronisera. Så här frigör du utrymme på enheten:

• Avinstallera appar du inte använder.
  • Radera nedladdade filer eller filer som du har skapat. Du kan även flytta filer till datorn.
  • Ta bort musik, böcker, filmer och TV-program som du har laddat ned från Google Play.

Steg 1: Kontrollera lösenordet

Öppna Gmail på datorn. Om du inte kan logga in eller något av felen nedan visas fungerar inte synkroniseringen på Gmail-appen.

• Användarnamnet och lösenordet godkänns inte.
  • Användaruppgifterna är ogiltiga.
  • Du blir ombedd att ange användarnamnet och lösenordet flera gånger.

Det här kan du göra:

Steg 6: Rensa uppgifter i Gmail

Obs! Följande steg kan medföra att utkast och inställningar för till exempel signatur och ringsignal raderas. Följ endast de här stegen om stegen ovan inte åtgärdade problemet.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation.
  3. Tryck på Gmail följt av Lagring.
  4. Tryck på Rensa data följt av OK.
  5. Starta om enheten.