Løs synkroniseringsproblemer i Gmail-appen for Android

Hvis Gmail-appen ikke synkroniserer automatisk, kan det hende at du opplever noen av følgende problemer:

• Du kan ikke sende e-post eller e-posten blir liggende til sending
  • Du kan ikke motta ny e-post
  • Du kan ikke åpne eller lese e-post
  • Du får feilmeldingen: «Kontoen er ikke synkronisert»
  • Gmail-appen er veldig langsom

Får ikke varsler

Sjekk varselinnstillingene i Gmail. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve feilsøkingstrinnene nedenfor.

Får ikke e-post fra Yahoo, Outlook eller andre kontoer som ikke er Gmail

Åpne kontoen som ikke er Gmail, på en datamaskin.

• Hvis du ikke får nye e-poster, kan du søke etter tips fra den aktuelle e-postleverandøren.
  • Hvis alt ser greit ut, kan du prøve feilsøkingstrinnene nedenfor.

Feilsøkingstrinn

Etter hvert trinn kan du sjekke om problemet er løst.

Trinn 1: Oppdater Gmail-appen

Oppdater Gmail-appen for å få de nyeste feilrettingene for problemer med sending eller mottak av e-post.

Trinn 2: Start enheten på nytt

Trinn 3: Sjekk innstillingene

Sjekk om du er på nettet

Prøv å åpne et nettsted. Hvis du er på et offentlig sted (f.eks. på en kafé eller et bibliotek), kan det hende du må godta vilkårene før du faktisk er koblet til Internett.

Slå av flymodus

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og Internett etterfulgt av slå av Flymodus.

Sjekk innstillingene for Gmail-synkronisering

1. Åpne Gmail-appen .
  2. Trykk på menyen Meny til venstre etterfulgt av Innstillinger.
  3. Trykk på kontoen din.
  4. Sjekk at det er merket av for «Synkroniser Gmail».

Sjekk innstillingene for telefonen eller nettbrettet

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Brukere og kontoer.
  3. Slå av Synkroniser data automatisk.

Trinn 4: Tøm lageret

Hvis telefonen eller nettbrettet mangler ledig lagringsplass, fungerer ikke synkronisering. Slik frigjør du plass på enheten:

• Avinstaller apper du ikke bruker
  • Slett nedlastede filer eller filer du har opprettet, og flytt dem til datamaskinen
  • Fjern musikk, bøker, filmer eller TV-programmer du har lastet ned fra Google Play

Trinn 5: Sjekk passordet ditt

Åpne Gmail på datamaskinen din. Hvis du ikke kan logge på eller du får en av feilmeldingene nedenfor, fungerer ikke synkronisering på Gmail-appen.

• «Brukernavn og passord ble ikke godkjent»
  • «Ugyldig legitimasjon»
  • Du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord flere ganger etter hverandre

Du kan gjøre følgende:

Trinn 6: Slett Gmail-informasjonen

Advarsel: Følgende trinn kan slette meldingsutkastene og signaturene dine, ringetonen og andre innstillinger. Følg bare disse trinnene hvis fremgangsmåten over ikke fungerte.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler etterfulgt av App-info.
  3. Trykk på Gmail etterfulgt av Lagring.
  4. Trykk på Fjern data etterfulgt av OK.
  5. Start enheten på nytt.