Synchronisatiefouten met de Gmail-app voor Android verhelpen

Als je Gmail-app niet automatisch wordt gesynchroniseerd, kun je de volgende problemen ondervinden:

• Je kunt geen e-mail verzenden, of e-mail blijft hangen tijdens het verzenden
  • Je ontvangt geen nieuwe e-mail
  • Je kunt e-mails niet openen of lezen
  • Je ontvangt de foutmelding 'Account niet gesynchroniseerd'
  • De Gmail-app is erg traag

Je ontvangt geen meldingen

Controleer je Gmail-instellingen voor meldingen. Als dat geen effect heeft, probeer je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Je ontvangt geen e-mail van Yahoo, Outlook of een ander niet-Gmail-account

Open je niet-Gmail-account op een computer.

• Als je geen nieuwe berichten ontvangt, zoek je naar tips van die e-mailprovider.
  • Als alles er op je computer wel goed uitziet, probeer je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Stappen voor het oplossen van problemen

Na elke stap controleer je of het probleem is opgelost.

Stap 1: Update je Gmail-app

Update je Gmail-app om de nieuwste oplossingen te downloaden voor problemen met het verzenden of ontvangen van e-mail.

Stap 2: Start je apparaat opnieuw op

Stap 3: Controleer je instellingen

Controleer of je online bent

Probeer een website te openen. Als je op een openbare plek bent, zoals een café of bibliotheek, moet je misschien Algemene voorwaarden accepteren voordat je verbinding kunt maken met internet.

Schakel de vliegtuigmodus uit

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan schakel Vliegtuigmodus uit.

Controleer de synchronisatie-instellingen

1. Open de Gmail-app .
  2. Tik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op je account.
  4. Zorg dat het vakje naast 'Gmail synchroniseren' is aangevinkt.

Controleer de instellingen van je telefoon of tablet

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Gebruikers en accounts.
  3. Schakel Gegevens automatisch synchroniseren in.

Stap 4: Maak opslagruimte vrij

Als er weinig opslagruimte vrij is op je telefoon of tablet, werkt de synchronisatie niet. Ga als volgt te werk om opslagruimte vrij te maken op je apparaat:

• Verwijder apps die je niet gebruikt.
  • Verwijder gedownloade bestanden of bestanden die je hebt gemaakt, of verplaats bestanden naar je computer.
  • Verwijder muziek, boeken of films die je hebt gedownload via Google Play.

Stap 5: Controleer je wachtwoord

Open Gmail op je computer. Als je niet kunt inloggen of als je een van de onderstaande foutmeldingen ontvangt, werkt synchronisatie niet in de Gmail-app.

• 'Gebruikersnaam en wachtwoord worden niet geaccepteerd'
  • 'Ongeldige inloggegevens'
  • Je wordt steeds opnieuw gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren

Je kunt het volgende doen:

Stap 6: Wis je Gmail-gegevens

Waarschuwing: Met de volgende stappen kunnen je conceptberichten en je handtekening, beltoon en andere instellingen worden gewist. Volg deze stappen alleen als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-info.
  3. Tik op Gmail en dan Opslag.
  4. Tik op Gegevens wissen en dan OK.
  5. Start je apparaat opnieuw op.