Gmailin lisääminen toiseen sähköpostiohjelmaan

Voit lisätä Gmailin muihin sähköpostiohjelmiin, kuten Microsoft Outlookiin, Apple Mailiin tai Mozilla Thunderbirdiin. Kun lisäät Gmailin, viestit ja tunnisteet synkronoituvat sähköpostiohjelman kanssa.

Muutoksia Gmailin synkronointiin muiden sähköpostiohjelmien kanssa

Tilin suojaamiseksi Gmail ei enää tue kolmannen osapuolen sovelluksia tai laitteita, joille pitää jakaa Google-käyttäjätunnus ja ‑salasana. Kun jaat tilin kirjautumistiedot kolmansille osapuolille, hakkereiden on helpompi päästä tilillesi.

Valitse sen sijaan "Kirjaudu Google-tilillä" ‐vaihtoehto, joka on turvallisempi tapa synkronoida sähköpostit muihin sovelluksiin. Lue lisää Google-tilillä kirjautumisesta.

Henkilökohtainen Google-tili Gmailissa

Kesäkuusta 2024 alkaen "Ota IMAP käyttöön"- ja "Poista IMAP käytöstä" ‑valinnat eivät ole enää käytettävissä. IMAP on aina päällä Gmailissa, eikä muutos vaikuta muihin yhdistettyihin sähköpostiohjelmiin. Sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Gmailin käyttöönotto toisessa sähköpostiohjelmassa

Näin lisäät Gmailin toiseen sähköpostiohjelmaan:

1. Avaa sähköpostiohjelma laitteella.
  2. Etsi "Kirjaudu Google-tilillä" ‐vaihtoehto.
    • Jos tarvitset apua Gmailin käyttöönottoon sähköpostiohjelmassa, ota yhteyttä kyseisen ohjelman kehittäjään.

Vianetsintä

Sähköpostiohjelmaan kirjautuminen ei onnistu

Tärkeää: Jos kirjautuminen sähköpostiohjelmaan ei onnistu, jokin seuraavista virheistä tai virheilmoituksista voi näkyä:

• "Käyttäjätunnus ja salasana eivät kelpaa" ‑virheilmoitus.
  • Kirjautumistiedot ovat virheelliset.
  • Käyttäjätunnusta ja salasanaa pyydetään kerta toisensa jälkeen.

Vaihe 1: Päivitä sähköpostiohjelma uusimpaan versioon

Sähköpostiohjelmien vanhemmat versiot, kuten Outlook 2016, eivät välttämättä tue Gmailin suosittelemia moderneja suojausstandardeja.

Päivitä sähköpostiohjelma uusimpaan versioon, jos sellainen on saatavilla.

Vaihe 2: Kirjaudu Google-tilillä

1. Poista Gmail-tiedot sähköpostiohjelmasta.
  2. Kun kirjaudut sisään uudelleen, valitse vaihtoehto "Kirjaudu Google-tilillä".

(Valinnainen) Vaihe 3: Tarkista salasanaongelmat

• Jos olet äskettäin vaihtanut Google-tilisi salasanan, sinun pitää ehkä lisätä tilitietosi uudelleen tai aloittaa Gmail-tilin käyttöönotto alusta toisessa sähköpostiohjelmassa.
  • Käytä sovelluksen salasanaa. Jos kaksivaiheinen vahvistus on päällä, yritä kirjautua sisään sovelluksen salasanalla.
    • Tärkeää: Sovelluksen salasanan käyttöä ei suositella, ja useammissa tapauksissa se on tarpeetonta. Voit pitää tilisi suojassa yhdistämällä Gmailin sähköpostiohjelmaan "Kirjaudu Google-tilillä" ‑vaihtoehdolla.
Liian monta samanaikaista yhteyttä ‑virhe

Yksi Gmail-tili voi olla samanaikaisesti lisättynä enintään 15 sähköpostiohjelmaan. Jos useat sähköpostiohjelmat noutavat viestejä Gmailista samanaikaisesti, saatat nähdä virheilmoituksen "Liian monta yhtäaikaista yhteyttä".

Jos sama Gmail-tili on käytössä useilla sähköpostiohjelmilla tai laitteilla, sulje ne tai kirjaudu ulos joistakin ohjelmista tai laitteista.

Sähköpostiohjelma kaatuu tai sähköpostien lataaminen kestää kauan

Samanaikaisesti ladattavia sähköpostiviestejä voi olla liian monta.

Näin voit korjata ongelman:

• Muokkaa IMAP-asetuksia siten, että joitakin kansioita ei synkronoida.
  • Poista Google-tili sähköpostiohjelmasta ja lisää se uudelleen.
  • Aseta Gmailin IMAP-asetuksissa IMAP-synkronointi vain kansioille, joissa on enintään 10 000 sähköpostiviestiä:
    1. Avaa Gmail tietokoneella.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset and then Näytä kaikki asetukset.
    3. Klikkaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
      • Jos käytät organisaation ylläpitämää Google Workspace ‐tiliä, et välttämättä pääse tälle välilehdelle.
    4. Mene kohtaan "Kansion kokorajoitukset" > "IMAP-käyttö" ja klikkaa Rajoita IMAP-kansioiden viestien määrää niin, että niissä voi olla enintään seuraava määrä viestejä.
    5. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse synkronoitavien sähköpostien enimmäismäärä.
    6. Klikkaa Tallenna muutokset.