Sikkerhedstjekliste for Gmail

De tip og værktøjer, der findes i denne tjekliste, kan hjælpe med at forebygge uautoriseret adgang til din Gmail og gøre din konto sikker, hvis den er blevet kompromitteret for nylig.

Beskyt din adgangskode

Adgangskoder er den første beskyttelse med hijackere. Hvis din konto er blevet kompromitteret for nylig, skal du ændre adgangskoden nu.

Find på en stærk adgangskode

• Brug unikke adgangskoder til dine konti, især til vigtige konti, såsom e-mail og netbank. Hvis du vælger samme adgangskode til alle dine onlinekonti, svarer det til, at du bruger samme nøgle til at låse dit hjem, din bil og dit kontor, så hvis en kriminel får adgang til én af dem, er alle konti kompromitteret.
  • Brug en lang adgangskode. Jo længere din adgangskode er, desto sværere bliver den at gætte.
  • Brug en adgangskode med en blanding af bogstaver, tal og symboler.
  • Prøv at bruge en sætning, som kun du kender. I forbindelse med din e-mail kunne du starte med "Mine venner Tom og Jasmine sender mig en sjov e-mail en gang om dagen", og derefter bruge tal og bogstaver til at genskabe sætningen. "MvT&Jsmese1god" er en adgangskode med masser af variationer.

Skift adgangskode

1. Log ind på Min konto.
  2. Vælg Login på Google i sektionen "Login og sikkerhed".
  3. Vælg Adgangskode.
  4. Indtast dine nye adgangskodeoplysninger, og vælg derefter Skift adgangskode.
Gør det nu

Tips til, hvordan du holder din adgangskode sikker

• Send ikke din adgangskode via e-mail. Reelle websites og tjenester beder dig ikke om at sende dine adgangskoder via e-mail.
  • Gem dine påmindelser om adgangskoder et sikkert sted, der ikke er umiddelbart synligt. Efterlad ikke noter med dine adgangskoder et synligt sted på din computer eller på dit skrivebord.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter stærke adgangskoder.