Denne funksjonen er tilgjengelig i den integrerte opplevelsen i Google Workspace. I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kommer i gang med opplevelsen.

Opprett og administrer rom i Gmail

Du kan opprette et rom for pågående og langvarige samtaler.

Når du oppretter et rom, kan du

• gi rommet et navn.
  • dele samtalen inn i tråder.
  • invitere personer eller grupper.

Viktig: For å legge til noen i rom må vedkommende ha en personlig, jobb- eller skolekonto. Hvis de ikke har det, kan du finne ut hvordan du oppretter en Google-konto.

Opprett et rom i Gmail

1. Åpne Gmail-appen. .
  2. Nederst trykker du på Rom Rom og så "" Nytt rom.
  3. Trykk på Opprett et rom.
  4. Skriv inn et navn på rommet og trykk på Ferdig ""
  5. Valgfritt for Workspace-brukere: For å invitere eksterne personer til rommet, kryss av for Tillat at folk utenfor organisasjonen din blir med.
    • Viktig: Du kan ikke endre denne handlingen etter at du har trykket på Opprett
  6. Trykk på Legg til personer og chatroboter.
  7. Skriv inn navnet, e-postadressen, Google Grupper, eller velg hvem du vil invitere blant de foreslåtte kontaktene.
  8. Gjenta for hver person du vil invitere.
  9. Klikk på Opprett.

Gjør en gruppechat om til et rom

Hvis du har opprettet en gruppechat, kan du gjøre den om til et rom. Når du bruker et romkan du gi navn til rommet, dele filer og tildele gjøremål til andre i rommet.

1. Åpne Gmail.
  2. Trykk på Chat nederst.
  3. Finn og trykk på gruppechatten du vil endre til et rom.
  4. Ved siden av navnet på gruppechatten øverst, trykker du på Alternativer og såGjør denne chatten om til et rom .
  5. Legg til et navn på rommet. For å legge til et valgfritt romikon, trykk på Legg til "".
  6. Trykk på Ferdig. Et varsel bekrefter at chatten din nå er et rom, og varsler medlemmene i gruppen om endringen.
Når du har gjort endringen, kan du se fanene for chat, filer og gjøremål i rommet ditt.

Tips: Du kan når som helst legge til og fjerne personer fra rom.