«Områder» i Google Chat skifter navn til «rom» Det kan ta tid før navneendringen vises overalt. Finn ut mer.

Opprett og administrer rom i Gmail

Du kan opprette et rom for pågående og langvarige samtaler.

Når du oppretter et rom, kan du

• gi rommet et navn.
  • dele samtalen inn i tråder.
  • invitere personer eller grupper.

Viktig: For å legge til noen i rom må vedkommende ha en personlig, jobb- eller skolekonto. Hvis de ikke har det, kan du finne ut hvordan du oppretter en Google-konto.

Opprett et rom i Gmail

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Legg til "" ved siden av «Rom».
  3. Klikk på Opprett et rom.
    • Dra opp eller ned øverst i «Rom» for å endre størrelsen på denne delen.
    • For å legge til et bilde for rommet, klikk på Velg en emoji "" og så velg en emoji. Hvis du ikke velger en emoji, brukes et standardbilde av en bokstav i stedet.
  4. Skriv inn et navn på rommet.
  5. For å legge til en person eller gruppe i rommet, skriv inn navnet, e-postadressen, Google Grupper, eller velg hvem du vil invitere blant de foreslåtte kontaktene.
  6. Valgfritt for Workspace-brukere: For å invitere eksterne personer til rommet, merk av for Tillat at folk utenfor organisasjonen din blir med.
    • Viktig: Du kan ikke endre denne handlingen etter at du har klikket på Opprett.
  7. Gjenta for hver person du vil invitere.
  8. Klikk på Opprett.

Gjør en gruppechat om til et rom

Hvis du har opprettet en gruppechat, kan du gjøre den om til et rom. Når du bruker et romkan du gi navn til rommet, dele filer og tildele gjøremål til andre i rommet.

1. Gå til Google Chat eller Gmail-kontoen din.
  2. I Chat-panelet finner du og klikker på gruppechatten du vil endre til et rom.
  3. Øverst, ved siden av gruppechatnavnet, klikker du på nedoverpilen Rullegardinpilog så Gjør denne chatten om til et rom .
  4. Legg til et navn på rommet. For å legge til et valgfritt romikon, klikk på Legg til "".
  5. Klikk på Ferdig. Et varsel bekrefter at chatten din nå er et rom, og varsler medlemmene i gruppen om endringen.
Når du har gjort endringen, kan du se fanene for chat, filer og gjøremål i rommet ditt.

Tips: Du kan når som helst legge til og fjerne personer fra rom.