Google Chatin huoneet nimetään uudelleen tiloiksi. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin nimenmuutos näkyy kaikkialla. Lue lisää.

Tilojen luominen ja ylläpito Gmailissa

Voit luoda tilan pitkään jatkuville keskusteluille.

Kun luot tilan, voit

• nimetä sen
  • jakaa keskustelun viestiketjuihin
  • kutsua yksittäisiä osallistujia tai ryhmiä.

Tärkeää: Jotta voit lisätä jonkun tilaan, hänellä on oltava henkilökohtainen tili tai työ- tai koulutili. Jos hänellä ei ole tiliä, lue miten Google-tili luodaan.

Tilan luominen Gmailissa

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse Tilat-kohdasta Lisää "".
  3. Klikkaa Luo tila.
    • Voit muuttaa Tilat-osion kokoa vetämällä osion yläreunaa ylös tai alas.
    • Jos haluat lisätä tilalle avatarin, klikkaa Valitse emoji "" ja sitten valitse emoji. Jos et valitse emojia, oletusavatarina käytetään kirjainta.
  4. Lisää tilan nimi.
  5. Voit lisätä osallistujan tai ryhmän tilaan kirjoittamalla nimen, sähköpostiosoitteen tai Google-ryhmän tai valitsemalla kutsuttavat ehdotetuista kontakteista.
  6. Valinnainen Workspace-käyttäjille: Jos haluat kutsua ulkopuolisia henkilöitä tilaan, valitse Salli organisaation ulkopuolisten henkilöiden liittyä.
    • Tärkeää: Et voi muuttaa tätä sen jälkeen, kun klikkaat Luo.
  7. Tee sama kunkin kutsuttavan kohdalla.
  8. Valitse Luo.

Ryhmäkeskustelun muuttaminen tilaksi

Jos olet luonut ryhmäkeskustelun, voit muuttaa sen tilaksi. Käyttäessäsi tilaa voit antaa sille nimen, jakaa tiedostoja ja antaa tehtäviä muille tilan jäsenille.

1. Siirry Google Chatiin tai Gmail-tilillesi.
  2. Etsi Chat-paneelista ryhmäkeskustelu, josta haluat tehdä tilan, ja klikkaa sitä.
  3. Klikkaa yläreunasta ryhmäkeskustelun nimen vieressä olevaa alanuolta Avausnuolija sitten Muunna chat tilaksi .
  4. Lisää tilan nimi. Jos haluat lisätä tilalle valinnaisen kuvakkeen, klikkaa Lisää "".
  5. Valitse Valmis. Näet ilmoituksen, joka vahvistaa, että chat on nyt tila. Myös ryhmän jäsenille ilmoitetaan muutoksesta.
Muutoksen jälkeen näet tilassa chat-, tiedosto- ja tehtävävälilehdet.

Vinkki: Voit lisätä käyttäjiä tilaan ja poistaa heitä milloin tahansa.