Den här funktionen är för närvarande tillgänglig i den integrerade upplevelsen i Google Workspace. Kom igång med upplevelsen genom att läsa den här artikeln.

Hantera dina filer i Gmail-rum

Om du vill använda rum och filer i Gmail aktiverar du Google Chat i Gmail-inställningarna. Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar Chat i Gmail

Visa och hantera filer i ett Gmail-rum

Du kan visa en lista med filer, länkar och media som delas i ett rum, öppna en fil och lägga till en fil på Drive. Om du tar bort ett chattmeddelande med en delad fil tas det även bort från rum.

Om du raderar en fil i Drive finns fillänken kvar i rummet tills du raderar den från chattmeddelandet där den delades. När du raderar filen från chattmeddelandet tas fillänken bort från chatten och fliken Delat i rummet.

1. Öppna Gmail.
  2. Välj rummet.
  3. Tryck på fliken Filer högst upp.
    • Tips! Om fliken Filer inte visas utökar du rummet till helskärm. Filerna sorteras efter datum och visas när historiken är på.
  4. Öppna en fil genom att trycka på filnamnet.
    • För Google Dokument, Kalkylark och Presentationer: Filen öppnas bredvid konversationen i chattfönstret.
    • För andra Google-filer: Filen öppnas på en ny webbläsarflik.
    • För alla andra filtyper: Filen öppnas som en förhandsgranskning i helskärmsläge.

Tips! Om en fil inte läggs till på Drive trycker du på filnamnet för att ladda ned den. PDF-filer och videofiler öppnas på en ny webbläsarflik.

Bifoga en fil

Du kan bifoga filer upp till 200 MB i följande format:

• .bmp
  • .gif
  • .jpg
  • .png
  • .wbmp
  • .heic

Infoga en bild

1. Öppna meddelandet eller konversationen i Rum.
  2. Tryck på Infoga bild .
  3. Välj den fil du vill skicka.
  4. Tryck på Skicka .

Ta och skicka ett foto

1. Öppna meddelandet eller konversationen i Rum.
  2. Tryck på Åtgärdsmeny Add följt av Kamera Scan.
  3. Ta ett foto.
  4. Tryck på Skicka .
Du kan bifoga en fil i Google Rum på några olika sätt. Öppna meddelandet eller konversationen i Google Rum och välj ett alternativ:

Bifoga en fil från Google Drive

1. Tryck på Åtgärdsmeny Add följt av Drive .
  2. Välj den fil du vill skicka. Det här kan vara en fil på Drive eller en fil som du laddar upp från skrivbordet eller nedladdningar.
    • När du har valt filen som du vill lägga till i rummet blir du ombedd att välja åtkomstinställningarna för medlemmarna i rummet. Om du kan redigera filen visas ett alternativ för att ge alla i chatten åtkomst till Visa, Kommentera eller Redigera. Om du ger åtkomst till alla i ett rum gäller det även personer som ansluter till rummet senare.
  3. Tryck på Skicka .

Bifoga en fil från fliken Filer

1. Tryck på Lägg till fil .
  2. Välj den fil du vill skicka.
    • När du skickar filen får du en varning om rummet eller någon i rummet inte har åtkomst. Om du kan redigera filen visas ett alternativ för att ge alla i chatten åtkomst till Visa, Kommentera eller Redigera. Om du ger alla i ett rum åtkomst gäller det även personer som går med i rummet senare.
  3. Tryck på Skicka .
Filer som är blockerade i Chat

Det finns flera skäl till varför ett uppladdningsfel visas i Google Chat. Chat blockerar filer eller länkar som kan sprida virus, till exempel körbara filer. Chat uppdaterar regelbundet vilka filtyper som tillåts för att skydda mot skadlig programvara.

Du får inte bifoga vissa filtyper. Dessa omfattar följande:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF och WSH.
    Den här listan omfattar även komprimerade format, såsom GZ- eller BZ2-filer. eller filer i arkiv, såsom ZIP- eller TGZ-filer.
  • Dokument med skadliga makron
  • Lösenordsskyddade arkiv som innehåller arkiv.

Om en blockerad fil inte finns på listan ovan och du är säker på att den blockerade filen är säker laddar du upp filen till Drive och skickar den sedan som en Drive-bilaga.

Ta bort en fil

Viktigt! Du måste använda ett Google Workspace-konto för att ta bort en fil från ett rum.

1. Tryck på Rum följt av välj rummet i navigeringsmenyn längst ned.
  2. Klicka på fliken Delat högst upp. Klicka på Visa i chatt bredvid filen.
  3. Håll muspekaren över meddelandet.
  4. Klicka på Fler åtgärder följt av Radera följt av Radera.

Tips!

• Om du raderar en fil i Drive finns fillänken kvar i rummet tills du raderar den från chattmeddelandet där den delades.
    • Om du inte tar bort den från chatten visar fillänken meddelandet Fil i Papperskorg när du markerar den.
    • Om du inte tar bort den från chatten och papperskorgen i Drive töms kan du inte öppna filen med fillänken.
  • När du raderar filen från chattmeddelandet tas fillänken bort från chatten och fliken Delat i rummet.
Organisera och hantera dina filer i Google Drive
  • Om du vill lägga till en fil på Google Drive trycker du på Lägg till på Drive Lägg till på min enhet.
  • Om du har behörighet att flytta en fil i Drive trycker du på Flytta .
  • Om du inte har behörighet att flytta en fil på Drive trycker du på Lägg till genväg på Drive .
  • Om du har skapat en genväg till en fil trycker du på Lägg till ytterligare en genväg på Drive .

Tips! Om du vill öppna ett chattmeddelande med en delad fil trycker du på Visa i Chat .

Läs mer om hur du hanterar genvägar för filer på Google Drive