Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla Google Workspacen integroidussa käyttökokemuksessa. Aloita kokemukseen tutustuminen tästä artikkelista.

Tiedostojen hallinnointi Gmailin tiloissa

Jos haluat käyttää tiloja ja tiedostoja Gmailissa, laita Google Chat päälle Gmailin asetuksista. Katso, miten voit laittaa Chatin päälle tai pois päältä Gmailissa

Tiedostojen katsominen ja hallinnoiminen Gmailin tilassa

Voit nähdä listan tilaan jaetuista tiedostoista, linkeistä ja mediasta, avata tiedostoja ja lisätä niitä Driveen. Jos poistat chat-viestin, joka sisältää jaetun tiedoston, myös tiedosto poistetaan tilasta.

Jos poistat tiedoston Drivesta, tiedoston linkki säilyy tilassa, kunnes poistat sen chat-viestistä, jossa se jaettiin. Kun poistat tiedoston chat-viestistä, tiedoston linkki poistetaan chatista ja tilan Jaettu-välilehdeltä.

Attach a file to a discussion.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse tila.
  3. Valitse yläreunasta Tiedostot-välilehti.
    • Vinkki: Jos Tiedostot-välilehteä ei näy, laajenna tila koko näytölle. Tiedostot lajitellaan päivämäärän mukaan, ja ne näkyvät historian ollessa päällä.
  4. Voit avata tiedoston klikkaamalla sen nimeä.
    • Google Docs, Sheets ja Slides: Tiedosto avautuu chat-ikkunassa olevan keskustelun viereen.
    • Muut Google-tiedostot: Tiedosto avautuu uudelle selainvälilehdelle.
    • Muut tiedostotyypit: Tiedoston esikatselu avautuu koko näytölle.

Vinkki:  Jos tiedostoa ei lisätä Driveen, klikkaa ladattavan tiedoston nimeä. PDF- ja videotiedostot avautuvat uudelle selainvälilehdelle.

Aiemmin luodun Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedoston yhteiskäyttö tilassa

Voit yhteiskäyttää jaettuja Google Docs-, Sheets- ja Slides-tiedostoja muiden tiimin jäsenten kanssa suoraan tilassa. Dokumentti tai laskentataulukko avautuu chat-ikkunaan keskustelun viereen, joten voit chattailla samalla kun muokkaat tiedostoa yhdessä muiden kanssa. Kun yhteiskäytät tiedostoja tiimin jäsenten kanssa, voit muokata, muotoilla ja jakaa niitä sekä nimetä ne uudelleen poistumatta Gmailista. Jos haluat käyttää kommentteja tai muita Docsin, Sheetsin tai Slidesin ominaisuuksia, avaa tiedosto uudelle välilehdelle.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse tila ja laajenna se koko näytölle, jos se ei vielä näy laajennettuna.
    • Jos haluat avata jo jaetun dokumentin, osoita sitä chatissa ja sitten klikkaa Avaa chatissa . Dokumentti avautuu oikealle, joten voit muokata sitä suoraan vaihtamatta välilehteä.
    • Jos haluat luoda jaetun dokumentin tilaan, valitse Keskustelu-välilehden vastausalueelta Integrointivalikko ja sitten Google Docs .
    • Sulje dokumentti klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Sulje .
  3. Valinnainen: Jos haluat avata dokumentin uudelle selainvälilehdelle, klikkaa keskustelun esikatselunäkymän oikeasta yläkulmasta Avaa uudelle välilehdelle .

Vinkki: Voit käyttää aiemmin luotuja Google Docs-, Sheets‑ ja Slides-tiedostoja yhdessä muiden kanssa myös suorista chat-viesteistä.

Tiedoston liittäminen

Voit liittää seuraavia tiedostoja, joiden koko on enintään 200 Mt:

• .bmp
  • .gif
  • .jpg
  • .png
  • .wbmp
  • .heic

Tiedostoja voi liittää tilaan muutamalla eri tavalla. Voit liittää tiedostoja tilan Chat- tai Tiedostot-välilehdeltä.

Tiedoston liittäminen Chat-välilehdeltä

Chat-välilehdellä voit liittää tiedoston joko tietokoneeltasi tai Google Drivesta.

Tiedoston liittäminen tietokoneelta

1. Click Upload .
  2. Select the file you want to send ja sitten click Send .

Tip: The file is not added to Drive. Other participants get the file directly in the message.

Tiedoston liittäminen Google Drivesta

1. Valitse Google Drive .
  2. Valitse lähetettävä tiedosto. Se voi olla tallennettu Driveen, tai voit ladata sen tietokoneelta tai latauksista.

Vinkki: Kun olet valinnut tilaan lisättävän tiedoston, sinua pyydetään valitsemaan tilan jäseniä koskevat pääsyasetukset. Jos pystyt muokkaamaan tiedostoa, voit myöntää katselu‑, kommentointi‑ tai muokkausoikeudet kaikille tilan jäsenille. Jos myönnät pääsyn kaikille tilan jäsenille, myös kaikki tilaan myöhemmin liittyvät saavat pääsyoikeuden.

1. Klikkaa Lähetä Send Arrow.

Tiedoston liittäminen Tiedostot-välilehdeltä

Voit lisätä tiedostoja suoraan tilan Tiedostot-välilehdelle.

1. Klikkaa Lisää tiedosto .
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat lisätä tilaan.

Vinkki: Kun lähetät tiedoston, näet ilmoituksen, jos tilalla tai jollakulla tilan jäsenellä ei ole pääsyoikeutta. Jos pystyt muokkaamaan tiedostoa, voit myöntää katselu‑, kommentointi‑ tai muokkausoikeudet kaikille tilan jäsenille. Jos myönnät pääsyn kaikille tilan jäsenille, myös kaikki tilaan myöhemmin liittyvät saavat pääsyoikeuden.

1. Kun olet valinnut Tiedostot-välilehdelle lisättävän tiedoston, chat-ikkunaan luodaan tiedoston sisältävä viestiluonnos. Voit lisätä viestin dokumentin linkin yhteyteen ennen lähettämistä.
  2. Klikkaa Lähetä .

Chatissa estetyt tiedostot

Google Chatin mahdollisille latausvirheille voi olla useita eri syitä. Chat estää tiedostot ja linkit, jotka saattavat sisältää viruksia. Tällaisia ovat esimerkiksi suoritettavat tiedostot. Jotta Chat pysyy ajan tasalla haitallisista ohjelmistoista, kiellettyjen tiedostotyyppien luettelo päivitetään säännöllisesti.

Tietyntyyppisiä tiedostoja ei voi liittää. Esimerkkejä:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF ja WSH.
    Luetteloon sisältyvät pakatut tiedostomuodot, kuten GZ ja BZ2 sekä arkistoinnissa käytettävät tiedostomuodot, kuten ZIP ja TGZ.
  • Haitallisia makroja sisältävät dokumentit.
  • Salasanalla suojatut arkistot, jotka sisältävät toisen arkiston.

Jos estettyä tiedostoa ei ole mainittu yllä ja olet varma sen turvallisuudesta, lataa se Driveen ja lähetä se sitten Drive-liitteenä.

Tiedoston poistaminen

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse tila.
  3. Valitse yläreunasta Tiedostot-välilehti. Tila on ehkä laajennettava Gmailissa koko näytölle, jotta Tiedostot-välilehti näkyy.
  4. Klikkaa Näytä chatissa ja sitten vieritä chat-viestiin, johon tiedosto on jaettu.
  5. Klikkaa tiedoston vierestä Lisää toimintoja ja sitten Poista .

Vinkkejä:

• Jos poistat tiedoston Drivesta, tiedoston linkki säilyy tilassa, kunnes poistat sen chat-viestistä, jossa se jaettiin.
    • Jos et poista sitä chatista, Driven toimintoja ei enää voi käyttää tiedostossa ja tiedoston linkkiä klikattaessa näkyviin tulee Tiedosto roskakorissa ‑ilmoitus.
    • Jos et poista sitä chatista ja tyhjennät Driven roskakorin, tiedoston linkkiä klikattaessa näkyviin tulee Tiedosto on poistettu ‑ilmoitus ja tiedoston nimeksi vaihdetaan alkuperäinen nimi, joka oli käytössä, kun tiedosto jaettiin.
  • Kun poistat tiedoston chat-viestistä, tiedoston linkki poistetaan chatista ja tilan Tiedostot-välilehdeltä.

Tiedostojen järjestely ja ylläpito Google Drivessa

• Voit lisätä tiedoston Google Driveen klikkaamalla Lisää Driveen Lisää Omaan Driveen.
  • Jos sinulla on oikeudet siirtää Drivessa olevaa tiedostoa, klikkaa "Siirrä" .
  • Jos sinulla ei ole oikeuksia siirtää Drivessa olevaa tiedostoa, klikkaa "Lisää pikakuvake Driveen" .
  • Jos loit tiedostosta pikakuvakkeen, klikkaa "Lisää toinen pikakuvake Driveen" .

Vinkki: Klikkaamalla "Näytä chatissa" voit avata chat-viestin, joka sisältää jaetun tiedoston.

Lue lisää tiedostojen pikakuvakkeiden ylläpitämisestä Google Drivessa