Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig i den integrerede Gmail-brugerflade i Google Workspace. Gå til denne artikel for at komme godt i gang med den integrerede Gmail-oplevelse.

Administrer dine filer i Gmail-rum

Hvis du vil bruge rum og filer i Gmail, skal du slå Google Chat til i dine Gmail-indstillinger. Se, hvordan du slår Chat til eller fra i Gmail

Se og administrer filer i et Gmail-rum

Du kan se en liste over filer, links og medier, der er delt i et rum, åbne en fil og føje en fil til Drev. Hvis du sletter en chatbesked med en delt fil, slettes den også fra rummet.

Hvis du sletter en fil i Drev, forbliver fillinket i rummet, indtil du sletter det fra den chatbesked, hvor det blev delt. Når du sletter filen fra chatbeskeden, fjernes fillinket fra chatten og fanen Delt i rummet.

Attach a file to a discussion.

1. Åbn Gmail.
  2. Vælg rummet.
  3. Klik på fanen Filer øverst.
    • Tip! Hvis fanen Filer ikke er synlig, kan du udvide rummet til fuld skærm. Filerne er sorteret efter dato og vises, når historikken er slået til.
  4. Du åbner en fil ved at klikke på filnavnet.
    • Google Docs, Sheets og Slides: Filen åbnes ud for samtalen i chatvinduet.
    • Andre Google-filer: Filen åbnes i en ny browserfane.
    • Alle andre filtyper: Filen åbnes som en forhåndsvisning i fuld skærm.

Tip! Hvis en fil ikke er føjet til Drev, kan du klikke på filnavnet for at downloade den. PDF-filer og videofiler åbnes i en ny browserfane.

Samarbejd om eksisterende Google Docs-, Sheets- og Slides-filer i et rum

Du kan samarbejde i delte Google-dokumenter, -regneark og -dias med teammedlemmer direkte i et rum. Dokumentet eller regnearket åbnes i chatvinduet ud for samtalen, hvor I kan chatte, mens I samarbejder om filen. Når du samarbejder med dine teammedlemmer, kan du redigere, formatere, dele og omdøbe filer uden at forlade Gmail. Hvis du vil arbejde med kommentarer eller bruge andre funktioner i Docs, Sheets eller Slides, skal du åbne filen på en ny fane.

1. Åbn Gmail.
  2. Vælg et rum, og udvid det til fuld skærm, hvis det ikke allerede er gjort.
    • Hvis du vil åbne et dokument, som allerede er delt, skal du holde markøren over det i chatten efterfulgt af klik på Åbn i chat . Dokumentet åbnes i højre side, hvor du kan redigere direkte uden at skifte fane.
    • Hvis du vil oprette et delt dokument i et rum, skal du i svarområdet på fanen "Samtale" klikke på integrationsmenuen og derefter Google Docs .
    • Du kan lukke et åbnet dokument ved at klikke på Luk øverst til højre.
  3. Valgfrit: Hvis du vil åbne dokumentet på en ny fane i browseren, skal du klikke på Åbn på ny fane øverst til højre i forhåndsvisningen af samtalen.

Tip! Du kan også samarbejde om eksisterende Google-dokumenter, -regneark og -dias i direkte chatbeskeder.

Vedhæft en fil

Du kan vedhæfte filer på op til 200 MB i disse formater:

• .bmp
  • .gif
  • .jpg
  • .png
  • .wbmp
  • .heic

Du kan vedhæfte en fil i et rum på forskellige måder. Du kan vedhæfte filer på fanen Chat eller fanen Filer i et rum.

Vedhæft en fil på fanen Chat

På fanen Chat kan du enten vedhæfte en fil fra din computer eller fra Google Drev.

Vedhæft en fil fra din computer

1. Click Upload .
  2. Select the file you want to send efterfulgt af click Send .

Tip: The file is not added to Drive. Other participants get the file directly in the message.

Vedhæft en fil fra Google Drev

1. Klik på Google Drev .
  2. Vælg den fil, du vil sende. Det kan være en fil i Drev eller en fil, du uploader fra din computer eller downloads.

Tip! Når du har valgt den fil, der skal føjes til rummet, bliver du bedt om at vælge adgangsindstillinger for medlemmerne i rummet. Hvis du kan redigere filen, får du mulighed for at give læse-, kommentar- eller redigeringsadgang til alle i rummet. Hvis du giver alle på et rum adgang, gælder det for personer, der deltager i det pågældende rum senere.

1. Klik på Send Send Arrow.

Vedhæft en fil på fanen Filer

Du kan tilføje filer direkte på fanen Filer i et rum.

1. Klik på Tilføj fil .
  2. Vælg den fil, du vil føje til rummet.

Tip! Når du sender filen, får du besked, hvis rummet eller en bruger i rummet ikke har adgang. Hvis du kan redigere filen, får du mulighed for at give læse-, kommentar- eller redigeringsadgang til alle i rummet. Hvis du giver alle i et rum adgang, gælder det også for brugere, der deltager i rummet senere.

1. Når du har valgt en fil, der skal føjes til fanen Filer, oprettes en kladde med filen i chatvinduet. Du kan tilføje en besked med dokumentlinket, før du sender det.
  2. Klik på Send .

Filer, der er blokeret i Chat

Der kan være flere årsager til, at du får vist en uploadfejl i Google Chat. Chat blokerer filer eller links, der muligvis kan sprede virus, f.eks. eksekverbare filer. Chat opdaterer regelmæssigt de filtyper, der ikke er tilladt, for at være på forkant med udviklingen af skadelig software.

Visse filtyper kan ikke vedhæftes. Disse omfatter:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF og WSH.
    Denne liste omfatter alle komprimerede formater, f.eks. GZ- eller BZ2-filer eller filer i arkiver som f.eks. ZIP- eller TGZ-filer.
  • Dokumenter, der indeholder skadelige makroer.
  • Arkiver, der er beskyttet af adgangskoder, og hvis indhold er et arkiv.

Hvis en blokeret fil ikke er anført ovenfor, og du er sikker på, at den blokerede fil er sikker, kan du uploade filen til Drev og derefter sende filen som en vedhæftet Drev-fil.

Fjern en fil

1. Åbn Gmail.
  2. Vælg rummet.
  3. Klik på fanen Filer øverst. I Gmail skal du muligvis udvide rummet til fuld skærm for at se fanen Filer.
  4. Klik på Se i chatten og derefter rul til den chatbesked, hvor filen blev delt.
  5. Ud for filen skal du klikke på Flere handlinger og derefter Slet .

Tips!

• Hvis du sletter en fil i Drev, forbliver fillinket i rummet, indtil du sletter det fra den chatbesked, hvor det blev delt.
    • Hvis du ikke sletter fillinket fra chatten, deaktiveres Drev-handlinger for filen, og linket viser meddelelsen "Fil i papirkurven", når der klikkes på det.
    • Hvis du ikke sletter det fra chatten, og du tømmer din papirkurv i Drev, viser fillinket meddelelsen "Filen er blevet slettet", når der klikkes på linket. Filnavnet bliver desuden ændret til den oprindelige titel, som filen havde, da den blev delt første gang.
  • Når du sletter filen fra chatbeskeden, fjernes fillinket fra chatten og fanen Filer i rummet.

Organiser og administrer dine filer i Google Drev

• Klik på Føj til Drev Føj til Mit drev for at føje en fil til Google Drev.
  • Hvis du har tilladelse til at flytte en fil i Drev, kan du klikke på Flyt .
  • Hvis du ikke har tilladelse til at flytte en fil i Drev, kan du klikke på Tilføj genvej til Drev .
  • Hvis du har oprettet en genvej til en fil, kan du klikke på Tilføj endnu en genvej til Drev .

Tip! Hvis du vil åbne en chatbesked med en delt fil, kan du klikke på Se i Chat .

Få flere oplysninger om administration af genveje til filer i Google Drev