Actualment, aquesta funció està disponible a l'experiència integrada de Google Workspace. Per començar a utilitzar l'experiència, consulteu aquest article.

Gestionar fitxers en espais de Gmail

Per utilitzar espais i fitxers a Gmail, activeu Google Chat a la configuració de Gmail. Obteniu informació sobre com podeu activar o desactivar Chat a Gmail.

Consultar i gestionar fitxers en un espai de Gmail

Pots veure una llista dels fitxers, els enllaços i el contingut multimèdia compartits en un espai, i obrir o afegir un fitxer a Drive. Si suprimeixes un missatge de xat amb un fitxer compartit, també se suprimeix de l'espai.

Si suprimeixes un fitxer a Drive, l'enllaç del fitxer continuarà a l'espai fins que el suprimeixis del missatge de xat en què s'ha compartit. Quan suprimeixis el fitxer del missatge de xat, l'enllaç del fitxer se suprimirà del xat i de la pestanya Compartits de l'espai.

1. Obriu Gmail.
  2. Seleccioneu l'espai.
  3. A la part superior, toqueu la pestanya Fitxers.
    • Consell: si no es veu aquesta pestanya, amplieu l'espai a pantalla completa. Els fitxers s'ordenen per data i es mostren quan l'historial està activat.
  4. Per obrir un fitxer, toqueu-ne el nom.
    • Documents, Fulls de càlcul i Presentacions de Google: el fitxer s'obre al costat de la conversa a la finestra de xat.
    • Altres fitxers de Google: el fitxer s'obre en una pestanya nova del navegador.
    • Resta de tipus de fitxers: el fitxer s'obre com una previsualització a pantalla completa.

Consell: si un fitxer no s'afegeix a Drive, toqueu-ne el nom per baixar-lo. Els fitxers PDF i de vídeo s'obren en una pestanya nova del navegador.

Adjuntar un fitxer

Podeu adjuntar fitxers de 200 MB com a màxim en aquests formats:

• .bmp
  • .gif
  • .jpg
  • .png
  • .wbmp
  • .heic

Inserir una imatge

1. A Espais, aneu al missatge o a la conversa en qüestió.
  2. Toqueu Insereix una imatge .
  3. Trieu el fitxer que vulgueu enviar.
  4. Toqueu Envia .

Fer una foto i enviar-la

1. A Espais, aneu al missatge o a la conversa en qüestió.
  2. Toqueu Menú d'accions Add and then Càmera Scan.
  3. Feu la foto.
  4. Toqueu Envia .
Hi ha diverses maneres d'adjuntar un fitxer als espais de Google. Aneu al missatge o a la conversa en qüestió i trieu una d'aquestes opcions:

Adjuntar un fitxer des de Google Drive

1. Toqueu Menú d'accions Add i, a continuació, Drive .
  2. Seleccioneu el fitxer que vulgueu enviar. Pot ser un fitxer de Drive o un que pengeu des de l'escriptori o les baixades.
    • Quan hàgiu seleccionat el fitxer per afegir-lo a l'espai, se us demanarà que trieu la configuració d'accés dels membres de l'espai. Si podeu editar el fitxer, veureu una opció per concedir accés de visualització, de comentari o d'edició a tots els participants de l'espai. Si concediu accés a tots els participants d'un espai, també es concedirà a les persones que s'hi uneixin més endavant.
  3. Toqueu Envia .

Adjuntar un fitxer des de la pestanya Fitxers

1. Toqueu Afegeix un fitxer .
  2. Seleccioneu el fitxer que vulgueu enviar.
    • Quan l'envieu, rebreu un avís si l'espai o algun participant no hi tenen accés. Si podeu editar el fitxer, veureu una opció per concedir accés de visualització, de comentari o d'edició a tots els participants de l'espai. Si concediu accés a tots els participants d'un espai, també es concedirà a les persones que s'hi uneixin més endavant.
  3. Toqueu Envia .
Fitxers bloquejats a Chat

Diversos motius poden justificar que rebis un error de pujada a Google Chat. Chat bloqueja fitxers o enllaços que podrien escampar virus, com ara els fitxers executables. Per estar al dia pel que fa a la protecció contra el programari nociu, Chat actualitza regularment els tipus de fitxers que no es permeten.

No pots adjuntar determinats tipus de fitxers. Per exemple:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF i WSH.
    Aquesta llista inclou qualsevol format comprimit, com ara fitxers GZ o BZ2, o fitxers trobats en arxius, com ara fitxers ZIP o TGZ.
  • Documents amb macros malicioses.
  • Arxius protegits amb contrasenya que inclouen un arxiu.

Si un fitxer bloquejat no figura en aquesta llista i saps del cert que és segur, penja'l a Drive i envia'l com a fitxer adjunt de Drive.

Suprimir un fitxer

Important: per suprimir un fitxer d'un espai, has d'utilitzar un compte de Google Workspace.

1. Al menú de navegació inferior, toca Espais and then Selecciona l'espai.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Compartits. Al costat del fitxer, fes clic a Mostra al xat .
  3. Passa el cursor per sobre del missatge amb el fitxer.
  4. Fes clic a Més accions i, a continuació, Suprimeix i, a continuació, Suprimeix.

Consells:

• Si suprimeixes un fitxer de Drive, l'enllaç del fitxer continuarà a l'espai fins que el suprimeixis del missatge de xat en què s'ha compartit.
    • Si no el suprimeixes del xat, en seleccionar l'enllaç del fitxer es mostrarà un missatge per indicar que el fitxer és a la paperera.
    • Si no el suprimeixes del xat i es buida la paperera de Drive, no podràs obrir el fitxer des de l'enllaç corresponent.
  • Quan suprimeixis el fitxer del missatge de xat, l'enllaç del fitxer se suprimirà del xat i de la pestanya Compartits de l'espai.
Organitzar i gestionar fitxers a Google Drive
  • Per afegir un fitxer a Google Drive, toqueu Afegeix a Drive Afegeix a La meva unitat.
  • Si teniu permís per moure'l a Drive, toqueu Mou .
  • Si no teniu permís per moure'l a Drive, toqueu Afegeix una drecera a Drive .
  • Si ja havíeu creat una drecera a un fitxer, toqueu Afegeix una altra drecera a Drive .

Consell: per obrir un missatge de xat que tingui un fitxer compartit, toqueu Mostra al xat .

Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les dreceres de fitxers des de Google Drive.