Actualment, aquesta funció està disponible a l'experiència integrada de Google Workspace. Per començar a utilitzar l'experiència, consulteu aquest article.

Gestionar fitxers en espais de Gmail

Per utilitzar espais i fitxers a Gmail, activeu Google Chat a la configuració de Gmail. Obteniu informació sobre com podeu activar o desactivar Chat a Gmail.

Consultar i gestionar fitxers en un espai de Gmail

Pots veure una llista dels fitxers, els enllaços i el contingut multimèdia compartits en un espai, i obrir o afegir un fitxer a Drive. Si suprimeixes un missatge de xat amb un fitxer compartit, també se suprimeix de l'espai.

Si suprimeixes un fitxer a Drive, l'enllaç del fitxer continuarà a l'espai fins que el suprimeixis del missatge de xat en què s'ha compartit. Quan suprimeixis el fitxer del missatge de xat, l'enllaç del fitxer se suprimirà del xat i de la pestanya Compartits de l'espai.

Attach a file to a discussion.

1. Obriu Gmail.
  2. Seleccioneu l'espai.
  3. A la part superior, feu clic a la pestanya Fitxers.
    • Consell: si no es veu aquesta pestanya, amplieu l'espai a pantalla completa. Els fitxers s'ordenen per data i es mostren quan l'historial està activat.
  4. Per obrir un fitxer, feu clic al seu nom.
    • Documents, Fulls de càlcul i Presentacions de Google: el fitxer s'obre al costat de la conversa a la finestra de xat.
    • Altres fitxers de Google: el fitxer s'obre en una pestanya nova del navegador.
    • Resta de tipus de fitxers: el fitxer s'obre com una previsualització a pantalla completa.

Consell: si un fitxer no s'afegeix a Drive, feu clic al seu nom per baixar-lo. Els fitxers PDF i de vídeo s'obren en una pestanya nova del navegador.

Col·laborar en Documents, Fulls de càlcul i Presentacions de Google des d'un espai

Podeu col·laborar en Documents, Fulls de càlcul i Presentacions de Google compartits amb els membres de l'equip directament en un espai. Els documents o fulls de càlcul s'obren a la finestra de xat que hi ha al costat de la conversa, i podeu xatejar mentre col·laboreu al fitxer. Quan col·laboreu amb els membres de l'equip, podeu editar i compartir documents, així com aplicar-hi format i canviar-ne el nom. Tot això sense sortir de Gmail. Per treballar amb comentaris o utilitzar altres funcions de Documents, Fulls de càlcul o Presentacions de Google, obriu el fitxer en una pestanya nova.

1. Obriu Gmail.
  2. Seleccioneu un espai i amplieu-lo a pantalla completa si encara no ho heu fet.
    • Per obrir un document que ja s'hagi compartit, assenyaleu-lo al xat i, a continuació, feu clic a Obre al xat. El document s'obrirà a la part dreta i podreu editar-lo directament sense canviar de pestanya.
    • Per crear un document compartit en un espai, a l'àrea de resposta de la pestanya Conversa, feu clic a Menú d'integració i, a continuació, Documents de Google .
    • Per tancar un document obert, a la part superior dreta, feu clic a Tanca .
  3. Opcional: per obrir el document en una pestanya nova del navegador, a la part superior dreta de la previsualització de la conversa, feu clic a Obre en una pestanya nova .

Consell: també podeu col·laborar en Documents, Fulls de càlcul i Presentacions de Google en missatges de xat directes.

Adjuntar un fitxer

Podeu adjuntar fitxers de 200 MB com a màxim en aquests formats:

• .bmp
  • .gif
  • .jpg
  • .png
  • .wbmp
  • .heic

Hi ha diverses maneres d'adjuntar un fitxer en un espai. Podeu fer-ho tant a la pestanya Xat com a la pestanya Fitxers.

Adjuntar un fitxer des de la pestanya Xat

A la pestanya Xat, podeu adjuntar un fitxer des de l'ordinador o des de Google Drive.

Adjuntar un fitxer des de l'ordinador

1. Click Upload .
  2. Select the file you want to send i, a continuació, click Send .

Tip: The file is not added to Drive. Other participants get the file directly in the message.

Adjuntar un fitxer des de Google Drive

1. Feu clic a Google Drive .
  2. Seleccioneu el fitxer que vulgueu enviar. Pot ser un fitxer de Drive o un que pengeu des de l'escriptori o les baixades.

Consell: quan hàgiu seleccionat el fitxer per afegir-lo a l'espai, se us demanarà que trieu la configuració d'accés dels membres de l'espai. Si podeu editar el fitxer, veureu una opció per concedir accés de visualització, d'edició o per comentar a tots els participants de l'espai. Si concediu accés a tots els participants d'un espai, també es concedirà a les persones que s'hi uneixin més endavant.

1. Feu clic a Envia Send Arrow.

Adjuntar un fitxer des de la pestanya Fitxers

Podeu afegir fitxers directament a la pestanya Fitxers d'un espai.

1. Feu clic a Afegeix un fitxer .
  2. Seleccioneu el que vulgueu afegir a l'espai.

Consell: quan l'envieu, rebreu una alerta si l'espai o algun participant no hi tenen accés. Si podeu editar el fitxer, veureu una opció per concedir accés de visualització, d'edició o per comentar a tots els participants de l'espai. Si concediu accés a tots els participants d'un espai, també es concedirà a les persones que s'hi uneixin més endavant.

1. Quan hàgiu triat un fitxer per afegir-lo a la pestanya Fitxers, es crearà un esborrany de missatge amb el fitxer a la finestra de xat. Podeu afegir un missatge amb l'enllaç del document abans d'enviar-lo.
  2. Feu clic a Envia .

Fitxers bloquejats a Chat

Diversos motius poden justificar que rebis un error de pujada a Google Chat. Chat bloqueja fitxers o enllaços que podrien escampar virus, com ara els fitxers executables. Per estar al dia pel que fa a la protecció contra el programari nociu, Chat actualitza regularment els tipus de fitxers que no es permeten.

No pots adjuntar determinats tipus de fitxers. Per exemple:

• ADE, ADP, APK, BAT, CAB, CHM, CMD, COM, CPL, DLL, DMG, EXE, HTA, INS, ISP, JAR, JS, JSE, LIB, LNK, MDE, MSC, MSI, MSP, MST, NSH, PIF, SCR, SCT, SHB, SYS, VB, VBE, VBS, VXD, WSC, WSF i WSH.
    Aquesta llista inclou qualsevol format comprimit, com ara fitxers GZ o BZ2, o fitxers trobats en arxius, com ara fitxers ZIP o TGZ.
  • Documents amb macros malicioses.
  • Arxius protegits amb contrasenya que inclouen un arxiu.

Si un fitxer bloquejat no figura en aquesta llista i saps del cert que és segur, penja'l a Drive i envia'l com a fitxer adjunt de Drive.

Suprimir un fitxer

1. Obriu Gmail.
  2. Seleccioneu l'espai.
  3. A la part superior, feu clic a la pestanya Fitxers. A Gmail, és possible que hàgiu d'ampliar l'espai a pantalla completa per veure la pestanya Fitxers.
  4. Feu clic a Mostra al xat i, a continuació, desplaceu-vos fins al missatge de xat en què s'ha compartit el fitxer.
  5. Al costat del fitxer, feu clic a Més accions i, a continuació, Suprimeix .

Consells:

• Si suprimiu un fitxer de Drive, l'enllaç del fitxer continuarà a l'espai fins que el suprimiu del missatge de xat en què s'ha compartit.
    • Si no el suprimiu del xat, el fitxer tindrà les accions de Drive desactivades i l'enllaç corresponent mostrarà el missatge "Fitxer a la paperera" en fer-hi clic.
    • Si no el suprimiu del xat i buideu la paperera de Drive, l'enllaç del fitxer mostrarà el missatge "S'ha suprimit el fitxer" en fer-hi clic, i el títol del fitxer es canviarà pel títol original que tenia quan es va compartir per primer cop.
  • Quan suprimiu el fitxer del missatge de xat, l'enllaç del fitxer se suprimirà del xat i de la pestanya Fitxers de l'espai.

Organitzar i gestionar fitxers a Google Drive

• Per afegir un fitxer a Google Drive, feu clic a Afegeix a Drive Afegeix a La meva unitat.
  • Si teniu permís per moure'l a Drive, feu clic a Mou .
  • Si no teniu permís per moure'l a Drive, feu clic a Afegeix una drecera a Drive .
  • Si ja havíeu creat una drecera a un fitxer, feu clic a Afegeix una altra drecera a Drive .

Consell: per obrir un missatge de xat que tingui un fitxer compartit, feu clic a Mostra al xat .

Obteniu més informació sobre com podeu gestionar les dreceres de fitxers des de Google Drive.