Bruk apper i Google Chat

Apper er spesielle kontoer du kan sende meldinger til, for å koble deg til tjenester i Chat, slik at du kan
  • finne informasjon
  • planlegge møter
  • utføre oppgaver

Finn ut hvordan apper fungerer i Google Chat

Når du samhandler med apper i Chat, får de lesetilgang til

Appene i en chat har lesetilgang til grunnleggende informasjon om medlemmene, men kan ikke se e-postadressene eller brukerbildene deres, med mindre de samhandler direkte med appene.

Noen apper opprettes og vedlikeholdes av Google, for eksempel Meet og Google Disk.

Andre apper utvikles og vedlikeholdes av leverandører av tredjepartsprogramvare. Hvis du bruker en tredjepartsapp, må du lese leverandørens vilkår for bruk og personvernregler for å finne ut mer om hvordan tredjeparten bruker dataene dine.

Viktig: Administratoren din kan installere apper på dine vegne via jobb- eller skolekontoen din. Etterpå kan appene sende deg direktemeldinger. Du kan ikke avinstallere appene, men du kan velge å ikke bli varslet når de sender meldinger.

Tips:

Legg til apper i samtaler eller rom

1. Gå til Google Chat på en datamaskin. Du kan også gå til Gmail-kontoen din.
  2. Velg en samtale eller et rom.
  3. Øverst klikker du på romnavnet eller deltakerne i samtalen.
  4. Klikk på Apper og integreringer og så Legg til apper.
  5. Skriv inn appnavnet, og velg én eller flere apper og så klikk på Legg til.

Fjern apper fra samtaler eller rom

1. Gå til Google Chat på en datamaskin. Du kan også gå til Gmail-kontoen din.
  2. Velg en samtale eller et rom.
  3. Øverst klikker du på romnavnet eller deltakerne i samtalen.
  4. Klikk på Apper og integreringer.
  5. For å fjerne en app, klikk på Flere alternativer  og så Fjern fra rommet.

Finn og installer Chat-apper

Viktig: Hvis du har en jobb- eller skolekonto, styrer organisasjonen din hvilke apper som er tilgjengelige for deg.

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din. Du kan også gå til Gmail-kontoen din.
  2. Velg et alternativ:
    • Klikk på Ny chat  og så Finn apper.
    • I Chat-sidefeltet klikker du på Finn tillegg .
  3. Søk eller bla gjennom for å finne en app.
  4. Velg en app.
  5. Installer eller legg til appen i et rom.

Tips:

Bruk skråstrekkommandoer i meldinger

Med skråstrekkommandoer kan du kommunisere raskt med apper i Google Chat. Du trenger ikke å huske kommandoene. Skriv inn en skråstrek (/), så vises en liste over kommandoer.

Bare du kan se skråstrekkommandoene du bruker. Svar fra apper vises i samtaler.

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Velg en samtale eller et rom.
  3. Sett inn en skråstrek (/) i svarområdet.
    En liste over apper vises. Under navnet på hver app ser du en liste over tilgjengelige kommandoer. Når du skriver inn flere tegn, reduseres antallet treff.
  4. Velg en kommando og skriv inn eventuell tilleggsinformasjon.
  5. Trykk på Enter.

Tips: Hvis appen ikke allerede er med i samtalen eller rommet, legges den til når du sender den en melding.

Få hjelp med apper

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Åpne samtalen eller rommet der appen er med.
  3. Vis tilgjengelige kommandoer:
    • I 1 : 1-samtaler med appen skriver du inn help (hjelp).
    • I rom eller gruppesamtaler skriver du inn @appnavn help, der appnavn er navnet på appen.