Sovellusten käyttäminen Google Chatissa

Sovellukset ovat erikoistilejä, joiden kanssa voit viestitellä ja joiden avulla saat Chatissa yhteyden palveluihin, jotta voit
  • etsiä tietoa
  • järjestää kokouksen
  • suorittaa tehtäviä.

Sovellukset Google Chatissa

Kun käytät sovellusta Chatissa, sovellus voi nähdä

• sähköpostiosoitteen
  • avatarin
  • perustiedot (esimerkiksi nimen).

Sovellus voi nähdä muiden chatissa olevien perustiedot, mutta ei sähköpostiosoitteita tai avatareja, elleivät he viestittele sovelluksen kanssa suoraan.

Google luo ja ylläpitää joitakin sovelluksia (esim. Meet- ja Google Drive ‑sovellukset).

Kolmannen osapuolen ohjelmistotoimittajat luovat ja ylläpitävät muita sovelluksia. Jos käytät kolmannen osapuolen sovellusta, voit lukea lisää datan käytöstä kolmannen osapuolen käyttöehdoista ja tietosuojakäytännöstä.

Tärkeää: Työ- tai koulutileillä järjestelmänvalvoja voi asentaa sovelluksia puolestasi. Tämän jälkeen sovellukset voivat lähettää sinulle viestejä. Sovelluksia ei voi poistaa, mutta sovelluksen kanssa käytyjen keskustelujen ilmoitukset voi laittaa pois päältä.

Vinkki:

Sovellusten lisääminen keskusteluun tai tilaan

1. Avaa Google Chat tietokoneella. Voit myös siirtyä Gmail-tilille.
  2. Valitse keskustelu tai tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä tai keskustelun osallistujia.
  4. Valitse Sovellukset ja integraatiot ja sitten Lisää sovelluksia.
  5. Lisää sovelluksen nimi ja valitse vähintään yksi sovellus ja sitten klikkaa Lisää.

Sovellusten poistaminen keskustelusta tai tilasta

1. Siirry tietokoneella Google Chatiin. Voit myös siirtyä Gmail-tilille.
  2. Valitse keskustelu tai tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä tai keskustelun osallistujia.
  4. Valitse Sovellukset ja integraatiot.
  5. Voit poistaa sovelluksen klikkaamalla Lisäasetukset ja sitten Poista tilasta.

Chat-sovelluksen hakeminen ja asentaminen

Tärkeää: Jos käytät työ- tai koulutiliä, organisaatio hallinnoi saatavilla olevia sovelluksia.

1. Avaa Google Chat tietokoneella. Voit myös siirtyä Gmail-tilille.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa Uusi chat ja sitten Etsi sovelluksia.
    • Klikkaa Chat-sivupalkista Lataa laajennuksia .
  3. Hae sovellusta tai etsi se selaamalla.
  4. Valitse sovellus.
  5. Asenna tai lisää sovellus tilaan.

Vinkkejä:

Järjestelmäkomentojen käyttäminen viesteissä

Kun käytät järjestelmäkomentoja Google Chatissa, kommunikointi sovellusten kanssa on nopeaa. Sinun ei tarvitse muistaa komentoja. Lisää vinoviiva /, niin näet komentoluettelon.

Vain sinä näet käyttämäsi järjestelmäkomennot. Sovelluksen vastaukset näkyvät keskustelussa.

1. Siirry Chatiin tai Gmailiin.
  2. Valitse keskustelu tai tila.
  3. Kirjoita vastausalueelle vinoviiva /.
    Sovellusluettelo avautuu. Kunkin sovelluksen nimen alla on luettelo käytettävissä olevista komennoista. Luettelo lyhenee kirjoittaessasi.
  4. Valitse komento ja kirjoita tarvittaessa lisätietoja.
  5. Paina Enter.

Vinkki: Jos sovellus ei ole vielä keskustelussa tai tilassa, se ilmestyy, kun lähetät sille viestin.

Sovelluksiin liittyviä ohjeita

1. Siirry Chatiin tai Gmailiin.
  2. Avaa keskustelu tai tila, johon sovellus on lisätty.
  3. Saat käytettävissä olevat komennot näkyviin näin:
    • Sovelluksen kanssa käydyssä 1:1-keskustelussa: Kirjoita help.
    • Jos kyseessä on tila tai ryhmäkeskustelu, kirjoita @sovelluksennimi help, missä sovelluksennimi on kyseisen sovelluksen nimi.