Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Skicka ett chattmeddelande i Gmail

Du kan skicka meddelanden till någon via

Du har kanske redan flyttats till Google Chat och kan inte längre använda klassiska Hangouts på vissa plattformar.

Du kan skicka ett direktmeddelande till någon utanför organisationen, men du kan inte inkludera externa personer i ett internt gruppmeddelande. Ett märke vid en persons namn visar att de inte tillhör organisationen.

Mottagaren måste godkänna din begäran för att skicka ett meddelande tillbaka.
Viktigt! Barn kan använda appen Chat i Gmail eller i Gmails webbversion även om Chat-appen är blockerad. Läs mer om att hantera barnets Google-konto.
Viktigt! Om du vill skicka ett direktmeddelande måste denne ha ett personligt, jobb- eller skolkonto. Läs i annat fall om att skapa ett Google-konto.
  1. Klicka på Gmail.com
  2. Klicka på Ny chatt i avsnittet Chatt.
    •  Dra uppåt eller nedåt överst i Chatt om du vill ändra storlek på det här avsnittet.
  3. Ange ett namn, en e-postadress eller välj någon som har föreslagits från din organisation.
    Om du vill skicka ett meddelande till någon utanför organisationen anger du personens fullständiga e-postadress.
  4. Om du vill skicka till två eller fler personer klickar du på Gruppmeddelande.
  5. Skriv meddelandet. Det kan innehålla valfri text eller länkar.
  6. Klicka på Skicka.

Lägga till eller ta bort personer i ett gruppmeddelande

Om du vill lägga till eller ta bort någon i en chatt måste du starta ett nytt gruppmeddelande med en ändrad lista.

1. Klicka på Gmail.com
  2. Välj ett meddelande i avsnittet Chatt.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger i meddelandet.
  4. Starta en ny chatt.
  5. Lägg till eller ta bort personer från meddelandet.
  6. Klicka på Skapa.
  7. Skriv meddelandet.
  8. Klicka på Skicka.
Tips! När du har skapat en gruppchatt kan du konvertera den till ett rum. Läs mer om att skapa och hantera rum.