Skicka ett direktmeddelande

Det går att skicka ett direktmeddelande (DM) till en person eller grupp i Google Chat.

Läs om hur direktmeddelanden fungerar

• DM kan vara från dig till en annan person eller innehålla flera personer.
  • När en eller flera personer läser ditt meddelande visas deras avatar intill det senaste lästa meddelandet.
  • Fokusera på konversationer om ett ämne, projekt eller delat intresse med flera personer genom att skapa ett rum istället. Läs mer om skillnaderna mellan rum och DM.

Hitta dina direktmeddelanden

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  1. Klicka på Direktmeddelanden till vänster.

Tips! Använd sökfältet högst upp om du vill söka efter DM. Läs mer om att söka efter meddelanden.

Skicka DM

Viktigt! Om det här är första gången du skickar ett meddelande till någon annan måste personen godkänna din meddelandeförfrågan innan du kan chatta med personen.

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  1. Klicka på Ny chatt.
  2. Ange ett namn eller en e-postadress.
  3. Klicka på Starta chatt.
    • När du anger ett namn eller en e-postadress kan du få förslag.
    • Lägg till fler namn eller e-postadresser om du vill starta ett grupp-DM.
  4. Skriv ett meddelande i svarsområdet.
  5. Klicka på Skicka .

Tips! Om du enkelt vill starta ett nytt DM gör du följande bredvid en persons namn:

• Klicka på Starta chatt .
  • Använd kortkommandot Ctrl + Retur/ ⌘ + Retur.
Meddelandealternativ

I svarsområdet kan du lägga till mer innehåll i meddelandet innan du skickar det. Du kan

Om du vill ha fler alternativ klickar du på Google Workspace-verktyg för att

Göra ett DM till ett rum

Viktigt! Om det finns två eller fler personer i DM kan du göra ett DM till ett rum.

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  1. Öppna ett DM.
  2. Klicka på konversationens namn högst upp.
  3. Klicka på Gör den här chatten till ett rum

Läs mer om hur meddelanden fungerar i Google Workspace

Om ditt arbete eller din skola använder Chat tillåter administratören att du skickar meddelanden till personer i och utanför organisationen.

• Det går att chatta med någon utanför organisationen om:
    • Personen använder sitt personliga Google-konto.
    • Båda organisationerna tillåter det.
  • När du chattar med någon utanför organisationen visas märket Extern intill personens namn.
  • Det går inte att lägga till personer utanför organisationen i direktmeddelanden i grupper.
  • När du lägger till personer i ett DM kan du hitta förslag. Förslagen inkluderar alla i organisationen, även om de inte har Google Chat.