«Områder» i Google Chat skifter navn til «rom» Det kan ta tid før navneendringen vises overalt. Finn ut mer.

Send en chatmelding i Gmail

Du kan sende meldinger via:

Du kan sende en direktemelding til personer utenfor organisasjonen, men du kan ikke inkludere eksterne personer i en intern gruppemelding. Et merke ved siden av navnet til en person viser at vedkommende er utenfor organisasjonen din.

Mottakeren må først godta forespørselen din for å kunne svare på meldinger.
Viktig: For å sende en direktemelding må vedkommende ha en personlig, jobb- eller skolekonto. Hvis de ikke har det, kan du finne ut hvordan du oppretter en Google-konto.
  1. Gå til gmail.com
  2. I Chat-delen velger du Plus.
    •  Dra opp eller ned øverst i «Chat» for å endre størrelsen på denne delen.
  3. Skriv inn et navn eller en e-postadresse, eller velg en foreslått person fra organisasjonen din.
    For å sende meldinger til noen utenfor organisasjonen din må du skrive inn hele e-postadressen deres.
  4. Klikk på Gruppemelding for å sende en melding til to eller flere personer.
  5. Skriv meldingen din. Den kan inneholde hvilken som helst tekst eller link.
  6. Klikk på Send.

Legg til eller fjern folk i gruppemeldinger

Hvis du vil legge til eller fjerne noen i en chat, må du starte en ny gruppemelding med endret deltakerliste.

1. Gå til gmail.com
  2. Velg en melding i Chat-delen.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre i meldingen.
  4. Start en ny chat.
  5. Legg til eller fjern folk fra meldingen.
  6. Klikk på Opprett.
  7. Skriv meldingen din.
  8. Klikk på Send.

Tips: Når du har opprettet en gruppechat, kan du gjøre den om til et rom. Finn ut mer om hvordan du oppretter og administrerer rom.