Een privéchat starten

Je kunt een privéchat sturen naar een persoon of groep in Google Chat.

Meer informatie over privéchats

• Privéchats kunnen van jou naar iemand anders zijn of meerdere mensen bevatten.
  • Als een of meer mensen je bericht lezen, wordt hun avatar weergegeven naast het bericht dat ze als laatste hebben gelezen.
  • Als je een gesprek wilt focussen op een onderwerp, project of gedeelde interesse met meerdere mensen, maak je een ruimte. Ontdek de verschillen tussen ruimtes en privéchats.

Je privéchats vinden

1. Open Google Chat of Gmail op je computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  1. Klik links op Privéchats.

Tip: Gebruik de zoekbalk bovenaan om privéchats te zoeken. Meer informatie over hoe je berichten zoekt.

Een privéchat sturen

Belangrijk: Als dit de eerste keer is dat je een bericht naar iemand anders stuurt, moet deze persoon je berichtverzoek accepteren voordat je met deze persoon kunt chatten.

1. Open Google Chat of Gmail op je computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  1. Klik op Nieuwe chat.
  2. Voer een naam of e-mailadres in.
  3. Klik op Chat starten.
    • Als je een naam of e-mailadres opgeeft, kun je suggesties krijgen.
    • Voeg meer namen of e-mailadressen toe om een groepsprivéchat te starten.
  4. Typ een bericht in het reactiegedeelte.
  5. Klik op Sturen .

Tip: Zo kun je makkelijk een nieuwe privéchat starten naast de naam van een persoon:

• Klik op Chat starten .
  • Gebruik de sneltoets Ctrl + Enter / ⌘ + Enter.
Berichtopties

In het reactiegedeelte kun je meer content toevoegen aan je bericht voordat je het stuurt. Je kunt:

Klik voor meer opties op Google Workspace-tools om het volgende te doen:

Van een privéchat een ruimte maken

Belangrijk: Als er 2 of meer mensen in de privéchat staan, kun je van de privéchat een ruimte maken.

1. Open Google Chat of Gmail op je computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  1. Open een privéchat.
  2. Klik bovenaan op de naam van het gesprek.
  3. Klik op Van deze chat een ruimte maken.

Meer informatie over berichten sturen in Google Workspace

Als je werk- of school-Chat gebruikt, staat je beheerder toe dat je berichten stuurt naar mensen binnen en buiten je organisatie.

• In de volgende situaties kun je chatten met mensen buiten je organisatie:
    • Ze gebruiken hun persoonlijke Google-account.
    • Beide organisaties staan dit toe.
  • Als je chat met iemand van buiten je organisatie, staat de badge Extern naast de naam van die persoon.
  • Je kunt geen mensen van buiten je organisatie toevoegen aan groepsprivéchats.
  • Als je mensen toevoegt aan een privéchat, kun je suggesties zien. In de suggesties kunnen alle gebruikers in je organisatie worden weergegeven, zelfs mensen die geen Google Chat hebben.