Ändra tillgänglighetsstatus i Google Chat

Ändra Google Chat-status om du vill visa för andra när du är tillgänglig.
Statusikon Statustext Statusens innebörd
Aktiv Gmail eller Google Chat är öppet.
Stör ej

Google Chat-aviseringar är avstängda.

För Google Workspace-konton är din status endast synlig på domännivå.

Inte aktiv

Du är inte ansluten till internet.

Du har varit inaktiv i över tio minuter.

Du har statusen Ställ in som borta.

Inaktiv

Du har varit inaktiv i Gmail eller Google Chat under de senaste fem minuterna.

Detta visas bara på datorer.

Tips!

• Endast personer som du delar rum med, någon du accepterar en chattinbjudan från eller personer som inte är blockerade ser din status.
  • Om statusen är Stör ej:
    • Du stänger tillfälligt av aviseringar på alla dina enheter från Chat eller Gmail tills du ändrar statusen till Aktiv.
    • Användarna kan se hur länge du har pausat aviseringar så att de inte förväntar sig ett omedelbart svar.
Statusikon Statustext Statusens innebörd
Aktiv Gmail eller Google Chat är öppet.
Stör ej

Google Chat-aviseringar är avstängda.

*För Workspace-konton är det här endast synligt på domännivå.

Borta
  • Du är inte ansluten till internet.
  • Du har varit inaktiv i över tio minuter.
  • Du har statusen Ställ in som borta.
Inaktiv Du har varit inaktiv i Gmail eller Google Chat under de senaste fem minuterna.

Ändra status

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på nedåtpilen uppe till höger intill statusindikatorn.
  3. Välj Automatiskt, Stör ej eller Ställ in som borta.

Ställa in anpassad status

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Klicka på nedåtpilen i statusindikatorn högst upp.
  3. Klicka på Lägg till en status.
  4. Följ anvisningarna för att välja en emoji, skriva ett statusmeddelande eller avsluta eller ta bort en status.
  5. Klicka på Klar.

Radera anpassad status

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Klicka på nedåtpilen i statusindikatorn högst upp.
  3. Klicka på statusen som du vill radera.
  4. Klicka på X.
  5. Klicka på Klar.

Inaktivera Kalender-status för Workspace-konton

För Workspace-konton uppdateras din Chat-status automatiskt grundat på din Kalender-status. Till exempel uppdateras din status när du är i ett möte eller när du är frånvarande.

• När någon skickar ett direktmeddelande till dig visas din Kalender-status högst upp intill ditt namn.
  • Gruppkonversationer och rum visar inte Kalender-status

Administratören styr:

• Alternativ för statustillgänglighet i Chat, till exempel Frånvarande eller I fokustid.
  • Om Kalender-status visas automatiskt i Chat eller inte.

Om du inte vill dela din Kalender-status går den att stänga av.

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på menyn Inställningar uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Välj din kalender till vänster under Mina kalendrars inställningar.
  4. Markera rutan intill Visa kalenderinformation i andra Google-appar, begränsad av åtkomstbehörigheter under Åtkomstbehörigheter för händelser.

Tips! Ändringarna sparas automatiskt.

Stoppa aviseringar tillfälligt i Google Chat eller Gmail

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Klicka på din status högst upp.
  3. Välj Stör ej
  4. Ange önskad varaktighet genom att välja en varaktighet på listan eller klicka på Till en viss tid.
  5. Klicka på Ställ in.

Tips! Aviseringar aktiveras automatiskt när avstängningsperioden är slut. Stäng av ljudet tidigare genom att klicka på din status följt av Stör ejföljt av Inaktivera Stör ej.

Schemalägg tid för pausade aviseringar i Google Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller ditt Gmail-konto.
  2. Klicka på din status högst upp.
  3. Välj Stör ej följt av Ställ in schema för Stör ej.
  4. Klicka på Skapa nytt under Stör ej-scheman.
  5. Ange tiderna då du vill pausa aviseringar och klicka på Spara.
  6. Valfritt: Matcha tidszonen med Stör ej-schemat:
    1. Öppna menyn Inställningar settings.
    2. Markera rutan och klicka på Spara.

Tips! Det går att skapa flera scheman. Aviseringarna pausas för var och en av dem.