Tavoitettavuustilan muuttaminen Google Chatissa

Jos haluat muiden tietävän, milloin olet tavoitettavissa, voit muuttaa tilaasi Google Chatissa.
Tilakuvake Tilateksti Tilan merkitys
Aktiivinen Gmail tai Google Chat on auki.
Älä häiritse

Google Chatin ilmoitukset mykistetään.

Google Workspace ‑tileillä tilasi näkyy vain verkkotunnustasolla.

Poissa

Et ole yhteydessä internetiin.

Olet ollut epäaktiivinen yli 10 minuuttia.

Tila-asetuksenasi on Määritä poissa olevaksi.

Epäaktiivinen

Et ole käyttänyt Gmailia tai Google Chatia viiteen minuuttiin.

Tämä näkyy vain tietokoneella.

Vinkkejä:

• Tilasi näkyy vain ihmisille, joiden kanssa olet samassa chat-tilassa, joiden chat-kutsun olet hyväksynyt tai joita ei ole estetty.
  • Jos tilasi on “Älä häiritse”:
    • Chat- tai Gmail-ilmoitukset mykistetään kaikilla laitteillasi tilapäisesti, kunnes vaihdat tilaksesi “Aktiivinen”.
    • Muut saavat tietää, kuinka pitkäksi aikaa olet keskeyttänyt ilmoitukset, joten he eivät odota vastausta välittömästi.
Tilakuvake Tilateksti Tilan merkitys
Aktiivinen Gmail tai Google Chat on auki.
Älä häiritse

Google Chatin ilmoitukset ohitetaan.

* Workspace-tileillä tämä näkyy vain verkkotunnustasolla

Poissa
  • Et ole yhteydessä internetiin.
  • Tila-asetuksenasi on Määritä poissa olevaksi.

Tilan vaihtaminen

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus .
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Napauta yläreunan tilaosoittimen vierestä alanuolta .
  4. Valitse Automaattinen, Älä häiritse tai Määritä poissa olevaksi.

Oman tilan asettaminen

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus .
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Napauta Lisää tila.
  4. Seuraa kehotetta ja valitse emoji, kirjoita tilaviesti tai lopeta tai tyhjennä tila.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis .

Oman tilan poistaminen

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus .
  2. Napauta vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Poista tila napauttamalla.
  4. Napauta tilan vierestä X.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis .

Kalenterin tilan laittaminen pois päältä Workspace-tileillä

Tärkeää: Kalenterin tilaa voi muuttaa vain tietokoneella.

Workspace-tileillä Chat-tila päivittyy automaattisesti kalenterin tilan mukaan. Tila päivittyy esimerkiksi, kun olet kokouksessa tai et ole paikalla.

• Kun joku lähettää sinulle viestin, hän näkee kalenterisi tilan yläreunassa nimesi vieressä.
  • Kalenterin tila ei näy ryhmäkeskusteluissa ja tiloissa.

Järjestelmänvalvojan asetukset:

• Chatin tavoitettavuustilat, kuten "ei paikalla" tai "keskittymisaika"
  • Kalenterin tilan automaattinen näkyminen Chatissa

Jos et halua jakaa kalenterin tilaa, voit laittaa sen pois päältä.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset-valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse kalenteri vasemmalta "Omien kalenterien asetukset" ‐kohdasta.
  4. Merkitse "Pääsyoikeudet tapahtumiin" ‐kohdan "Näytä kalenterin tiedot muissa Google-sovelluksissa, pääsyoikeuksien rajoittama" ‐ruutu valituksi.

Vinkki: Muutokset tallennetaan automaattisesti.

Ilmoitusten väliaikainen keskeyttäminen Google Chatissa tai Gmailissa

Vinkki: Kosketa keskustelua pitkään, niin näet lisää toimintoja.

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus .
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten alanuoli ja sitten Älä häiritse.
  3. Voit asettaa haluamasi keston Ohita ilmoitukset ‑kohdassa valitsemalla keston listasta tai napauttamalla "Tiettyyn ajankohtaan asti".
  4.  Napauta Aseta.

Vinkki: Ilmoitukset palaavat automaattisesti käyttöön ohitusjakson jälkeen. Voit lopettaa ohituksen aiemmin napauttamalla Valikko ja sitten alanuoli ja sitten Automaattinen.